Slider
MKV - Visum

Om langer dan 90 dagen in Suriname te mogen verblijven moet u in het bezit zijn van een visum en MKV. voor zover nu bekend moet het E-visum vanaf 15 juli 2019 aangevraagd worden op de website van VFS Global.

Het aanvragen van een MKV gebeurd nog bij het Surinaams consulaat te Amsterdam.

Wij adviseren u om de website van het consulaat goed in de gaten te houden, want het is niet echt duidelijk wie wat gaat doen.

Het aanvragen van een visum gebeurd online en neemt gemiddeld drie dagen in beslag. Het aanvragen van een MKV blijft voorlopig bij het Surinaams Consulaat in Amsterdam.

Let op betalen kan tot nu toe alleen nog met Mastercard, Visa en Maestro credit/debit card, betaling met Ideal wordt aan gewerkt. Omdat niet voor verrassingen komen te staan adviseren wij u om voor 15 juli 2019 ruim voor vertrek bij het consulaat te informeren of de genoemde verkooppunten nog open zijn.

Prijzen van de visums zijn gelijk gebleven maar er wordt wel voor een E-toeristenkaart of E-visum US 14 extra aan service toeslag gerekend, dit betekend een verhoging van gemiddeld 35%. Ons inziens een verhoging die haaks staat op het beleid van de Surinaamse overheid om meer toeristen over te halen om naar Suriname te komen.

Voor het aanvragen van een E-toeristenkaart of E-visum zult u de volgende documenten moeten uploaden:
  • Omslag van het paspoort, Specificaties klik hier)
  • Paginahouder van het paspoort, Specificaties klik hier)
  • Reisschema (let wel, geen betaalde ticket)
  • Kopie van verblijfsreservering – Hotel / appartement (in geval verblijf is bij een familielid, geef het adres en telefoonnummer door)
  • Pasfotoformaat 3×4 cm, Specificaties klik hier)
  • Uitnodigingsbrief van de referent in Suriname (niet vereist bij een Transit Visum)
  • Kopie ID kaart van de referent in Suriname (niet vereist bij een Transit Visum)
Kort Termijn Visum

Aanvullend document in geval van een bezoek in verband met vrijwilligerswerk of -activiteiten (korte termijn visa):

 
  • Referentie- of uitnodigingsbrief van de instelling die het vrijwilligerswerk coördineert
Zaken Visum
Aanvullend document in geval van een Zakelijk bezoek:
  • Referentiebrief van de zakenpartner in Suriname
  • Uittreksel/Certificaat van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (niet ouder dan 6 maanden)

Let op: Als u tussentijds naar één van de omliggende landen of eilanden gaat dan heeft u geen toeristenkaart maar een TM toeristenvisum voor meerdere binnenkomst nodig. Wilt u langer dan 90 dagen in Suriname blijven dan heeft u een MKV nodig.

Visum type Binnenkomsten Geldigheid Max verblijfsduur Tarieven
E-toeristenkaart
Enkel binnenkomst
3 maanden
90 dagen
USD 40
Transit Visum
Enkel binnenkomst
3 dagen
3 dagen
USD 15
Kort Termijn Visum
Enkel binnenkomst
2 maanden
2 maanden
USD 45
Toeristen Visum
Enkel binnenkomst
2 maanden
2 maanden
USD 45
Toeristen Visum
Meerdere binnenkomsten
2 maanden
2 maanden
USD 45
Toeristen Visum
Meerdere binnenkomsten
12 maanden
90 dagen
USD 210
Toeristen Visum
Meerdere binnenkomsten
3 jaren
90 dagen
USD 200
Toeristen Visum
Meerdere binnenkomsten(VS paspoorthouders)
5 jaren
90 dagen
USD 100
Zaken Visum
Meerdere binnenkomsten
2 maanden
2 maanden
USD 60
Zaken Visum
Meerdere binnenkomsten
2 jaren
90 dagen
USD 360
Kort Verblijf Visum
Enkel binnenkomst
2 maanden
2 maanden
USD 45

Service toeslag voor alle soorten visa: USD 14

(c) copyright 2019 WIMA production
Paspoort-binnenkant
Suriname Nederlands paspoort

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.