Slider
Zorgverzekering

Bij uw verzekeringsagent kunt u informeren welke lopende verzekering – polissen eventueel ook een dekking in Suriname hebben. Verzekeringen die u in Nederland beëindigd kunnen in Suriname opnieuw worden afgesloten..

Bij emigratie wordt de zorgverzekering beëindig, in het verdrag dat Nederland met Suriname heeft afgesloten wordt hier niet in voorzien. In Suriname zal een nieuwe zorgverzekering moeten worden afgesloten. Er bestaat een mogelijkheid om een particuliere ziektekosten verzekering in Nederland af te sluiten, de kosten hiervoor zijn hoog. Voor meer informatie verwijzen wij u naar uw verzekeringsagent.

Suriname kent diverse soorten Zorgverzekering

  • Particulier, 1e, 2e en 3e klas de premie is leeftijd gebonden. Het voordeel van een verzekering op basis van 1e klas is dat de zorg beter is.

Omdat het even kan duren voordat u in Suriname verzekerd bent moet u voor vertrek een goede reisverzekering afsluiten, let op de dekkingsgraad

Begrafenispolis

Uw  begrafenispolis in Nederland hoeft u niet stop te zetten, u moet echter wel met een aantal zaken rekening houden

Wilt u of als een van uw naaste familie in Suriname komt te overlijden in Suriname of in Nederland begraven of gecremeerd worden. Kiest u er voor om in Suriname te worden begraven / gecremeerd dan moeten de kosten, die hier aan verbonden zijn, door uw polis gedekt zijn.

Wilt u niet in Suriname maar in Nederland begraven of gecremeerd worden, dan moet u zich, om de kosten te dekken voor o.a. terug vliegen naar Nederland, bijverzekeren. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw verzekeringsagent.

(c) copyright 2020 WIMA production

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.