cropped-Papagaai-vliegend.png
PARAMARIBO

Vervoer

Om je te verplaatsen door Paramaribo kan je gebruiken van een fiets, je moet goed opletten want op een enkele uitzondering na zijn er in geen fietspaden en de wegen zijn smal. 

De Surinaamse autobestuurder heeft meestal haast , een fiets, bromfiets wordt nog wel eens over het hoofd gezien.

 

Bussen

Naast de fiets zijn er bussen die af en aan rijden en niet duur zijn, een ritje binnen Paramaribo kost je gemiddeld 1 euro. Vaste stopplaatsen zijn er wel maar worden nauwelijks gebruikt de chauffeur stopt al bij het opsteken van je hand.

Om maar zo veel mogelijk klanten te kunnen oppikken rijden sommige chauffeurs erg hard, gelukkig treed de politie hier steeds strenger tegen op.

Taxi

Deze zijn in tegenstelling tot Nederland goedkoop een rit van een buitenwijk naar een stad kost ongeveer 4 euro ongeacht het aantal personen. Spreek wel van te voren met de chauffeur de prijs af zodat je niet voor een verrassing komt te staan. Ook taxi chauffeurs kunnen flink doorrijden, vindt je het allemaal te hard gaan zeg het tegen de chauffeur.

In Suriname kent men twee soorten van taxi, namelijk de straat taxi en de taxi’s die rijden voor een bedrijf, deze laatste zijn aan te bevelen. De prijzen voor een rit zijn vastgelegd en de chauffeurs zijn over het algemeen betrouwbaar. 

Heb je een goede chauffeur gevonden vraag hem dan naar zijn GSM(cel) nummer, dat is niet vreemd, je kan hem dan bellen als je van zijn diensten gebruik wil blijven maken.

WIMA TAXI Tel 00597 8510295

suriname

Het kloppend hart van de Amazone