Verkeer in Suriname
Het verkeer in Suriname is een hoofdstuk apart, er wordt links gereden een overblijfsel van de Engelse overheersing.
De wegen in Suriname zijn in de stad en daarbuiten slecht onderhouden en smaller dan de wegen in Nederland. Het onderhoud heeft, ondanks de vele verkeersslachtoffers geen prioriteit.
Shadow
Slider

Het verkeer in Suriname is een hoofdstuk apart, er wordt links gereden een overblijfsel van de Engelse overheersing. Bij het oversteken van een straat zal je hier aan moeten denken anders is het onder een auto lopen snel gebeurd.

De maximum snelheid binnen de stad is 40 km per uur en buiten de stad 80 km per uur een snelheid waar nagenoeg niemand zich aan houdt. Hoge snelheden en rijden met drank is in Suriname,ondanks dat dit wettelijk verboden is, aan de orde van de dag.  Het aantal verkeersdoden ligt rond de 100 per jaar, op een bevolking van plus minus 500.000 inwoners is dit behoorlijk hoog.

Wegen in Suriname

De wegen in Suriname zijn in de stad en daarbuiten slecht onderhouden en smaller dan de wegen in Nederland. Het onderhoud heeft, ondanks de vele verkeersslachtoffers geen prioriteit.  Zowel binnen als buiten Paramaribo zijn er nog veel zandwegen.Veel stagiaires maken gebruik van de fiets, de fietsende bakra’s(Hollanders) voelen zich niet altijd veilig in het verkeer. Fietspaden ontbreken en de Surinaamse automobilist heeft altijd haast, dus voorzichtigheid is geboden.

Auto huren

Wil je zelf een auto gaan huren dan dien je naast je geldig Nederlands rijbewijs in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs dat bij de ANWB in Nederland kan worden gekocht. Het huren van een auto is prijzig en er wordt een hoge borg gevraagd. Ga je een auto huren maak dan voordat je bij de verhuurder vertrekt foto’s van de auto
(c) copyright 2019 WIMA production

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.