Slider
Verhuizen naar Suriname

Om te verhuizen naar Suriname zijn er twee mogelijkheden, u pakt alles zelf in en regelt al het papierwerk, benodigd in Nederland en Suriname, zelf of u laat dit doen door een erkend verhuisbedrijf.

U kunt kiezen om uw verhuizing van deur tot deur te laten uitvoeren of van uw huisadres in Nederland tot de haven van Paramaribo.

Kiest u voor een verhuizing van deur tot deur dan adviseren wij u, als uw verhuisbedrijf geen eigen agent in Suriname heeft, te kiezen voor Quick inklaringen.

Deze inklaarder is één van de weinige die niet op allerlei manieren probeert u onnodig op kosten te jagen.  Link Quick inklaringen .

Als u uw huisraad meeneemt naar Suriname dan is deze, met uitzondering van een voertuig, vrijgesteld van invoerrechten. 

Onmiddellijk na aankomst in Suriname moet u beginnen met het aanvragen van uw tijdelijk verblijf. U krijgt dan een zogenaamd strookje, met dit strookje kunt u aantonen dat u gestart bent met de aanvraag. Dit betekend ook dat een inklaarder met dit strookje vrijstelling krijgt. Laat u niks wijsmaken, want vaak probeert men om USD 4000 deposito te laten betalen.

Offerte

Bij het aanvragen van een offerte moet u er opletten dat;

 • Heeft u voor vertrek een kopie van de Bill of loading ontvangen, dit is heel belangrijk omdat u met deze bill off loading vrijstelling krijgt van invoerrechten.(Let op geld alleen voor uw huisraad).
 • Wordt de container van uw deur in Nederland tot uw deur in Suriname verhuist. Zijn de kosten hiervoor in de offerte mee berekende.
 • Zijn de havenkosten, zowel in Nederland als in Suriname, in de offerte opgenomen.
 • Zijn er demurrage kosten(opslag kosten standaard 3 dagen) in de offerte opgenomen.
 • Is er bewaarloon in de offerte opgenomen(als uw container langer dan drie dagen op de haven staat).
 • Als uw container wordt gevisiteerd(elke container wordt gecontroleerd in Suriname), zijn de kosten hiervoor in de offerte opgenomen.
 • Zijn de kosten voor het transport naar uw woning opgenomen(In Suriname berekend men hier plus minus 75 US dollar voor).
 • Wordt de container in Suriname voor u uitgepakt en de spullen in uw woning geplaatst.
 • Wordt het afval wat er vrijkomt(dozen, papier etc.) voor u afgevoerd.
 • Wanneer u een verzekering voor uw container afsluit, heeft men u in Nederland in het bezit gesteld van de polis.
 • Bij welke maatschappij is uw container verzekerd.
 • Welke verzekeringsagent in Suriname handelt eventuele schade voor u af.

Tot slot lees uw offerte die u krijgt van uw verhuisbedrijf in Nederland goed en laat aantekeningen die er eventueel geplaatst worden paraferen en neem het getekende contract mee in uw handbagage.

Huishoudelijke apparatuur

Het meenemen van elektrische huishoudelijke apparatuur is mogelijk echter moet u er wel op letten dat het aantal hertz varieert van 50 tot 60. Is dit niet het geval dan kunt u de apparatuur aansluiten op een trafo.

De stroomvoorziening in Suriname is 110 volt 60 hertz, in Nederland is dit 230 volt 50 hertz. Er bestaat de mogelijkheid om in uw woning in Suriname ook 220 volt te krijgen.

Apparatuur 230 volt 50 hertz die voorzien zijn van een elektronicheklok zullen het niet doen

Een computer / notebook met een schakelbare voeding zal het gewoon doen. Wel is het verstandig om uw appartuur op een UPS(Uninterruptible Power Supply) aan te sluiten. Gezien de kosten kunt u een power supply het beste voor vertrek in Nederland kopen. Voor het notebook is het verstandig om een  koelplaat aan te schaffen, hiermee voorkomt u dat uw notebook te warm wordt.

Omdat het tv signaal in Suriname NTFC is zal apparatuur met alleen een PAL signaal het niet doen. Een videocamera of digitale foto camera werken, om de batterij op te laden moet er wel een trafo worden gebruikt.

Lampen zoals schemerlampen etc. kunnen op op 110 volt worden aangesloten de lichtsterkte is minder maar ze geven licht.

(c) copyright 2020 WIMA production

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.