cropped-Papagaai-vliegend.png
PARAMARIBO

Verblijfsvergunning

Na geariveerd te zijn in Suriname moet je binnen een week, voor het aanvragen van een tijdelijk verblijf vergunning en het verlengen van je visum, je melden bij de afdeling vreemdelingendienst aan de J. Lachmonstraat, gebouw openbare werken. Hierbij moet je, je paspoort en ticket  meenemen. 

Blijf je langer dan drie maanden dan zal je een tijdelijke verblijfsvergunning moeten aanvragen, hiervoor moet je in het bezit zijn van een MKV, welke je voor vertrek uit Nederland moet aanvragen. Let op dit kan niet in Suriname.

Benodige documenten

  • Een volledig ingevuld aanvraag formulier
  • Documenten zoals aangegeven onder documenten
  • Betaling van administratiekosten ad. 10 euro

Een MKV aanvraag is niet bestemd voor remigranten. Deze vallen onder het regiem van “Verblijfsvergunning”. Het MKV aanvraagformulier kunt u hier downloaden. MKV

Let op: Onvolledige aanvragen worden niet in behandeling genomen.

[printfriendly]

Een VOG vraagt u aan bij de gemeente waar u woont. In het aanvraagformulier zal gevraagd worden welke organisatie de VOG verlangt en welk screeningsprofiel van toepassing is. Sommige gemeentes staan toe dat u het screeningsprofiel “Visum en emigratie” zelf aan vinkt zonder bevestiging van het consulaat, andere weer niet. In het laatste geval heeft van het consulaat een consulaire verklaring nodig, die u meeneemt naar gemeente, wanneer u de VOG aanvraag gaat indienen.  Een consulaire verklaring van het consulaat kunt u aanvragen door het volgende te mailen naar cons.amsterdam@gov.sr 
  • Een duidelijk leesbare kopie van de personalia uit uw geldig paspoort of van een ander ID document.
  • Een bewijs van de overschrijving van het bedrag ad 20 euro naar de rekening van het Consulaat van de Republiek Suriname te Amsterdam NL47ABNA0549316922
  • Verplichte vermelding “VOG brief t.n.v. en uw volledige naam”.
Consulaat Suriname Cuserstraat 11 1081 CK Amsterdam

Verzoek afgewezen

Let op: Indien je verzoek wordt afgewezen, betekend dit niet dat je voor restitutie van de kosten in aanmerking komt. 

De heffing is noodzakelijk ter bestrijding van administratie en andere kosten.

Indienen aanvraag

Indienen van je aanvraag is mogelijk van maandag tot en met donderdag van 0.800 uur tot 13.00 uur. Je moet alles zelf inleveren en je paspoort meenemen. Neem voor de zekerheid alle documenten en kopieën mee, beter mee dan om verlegen.

Wijkkantoor

Als je een vergunning voor tijdelijk verblijf hebt ontvangen, dan  moet je je inschrijven bij het wijkkantoor in de buurt waar je verbljft.

Welkom en succes

Je tijdelijke verblijfsvergunning bestaat uit een A4 met diverse stempels en een hoop stempels in je paspoort, wees gerust die hoef je niet dagelijks mee te nemen.

Welkom en succes met je stage.

suriname

Het kloppend hart van de Amazone