Veiligheid
Suriname is een veilige bestemming, net als in alle andere landen van de wereld moet u bepaalde regels in acht nemen. Regels, die niet veel afwijken van die in Nederland.
Shadow
Slider
Suriname is een veilige toeristische bestemming, net als in alle andere landen van de wereld moet u als toerist bepaalde regels in acht nemen. Regels, die niet veel afwijken van die in Nederland of andere toeristische bestemming.
  • Het is niet verstandig om met grote geldbedragen of behangen met sieraden te gaan wandelen.
  • Ga niet alleen s’ nachts in Paramaribo door donkere en verlaten straten lopen, vermijd dit zoveel mogelijk.
  • Ga niet in op aanbiedingen die op straat worden gedaan.
  • Als u geld gaat wisselen doe dit dan altijd bij een bank, of wisselkantoor(Cambio). Wissel geen geld bij personen op straat, de wisseltruc kennen ze in Suriname ook.
  • U dient er rekening mee te houden dat Paramaribo een stad van ruim 300.000 inwoners is, dus net als iedere andere grote stad op de wereld zijn er ook in Paramaribo individuen die het verschil tussen mijn en dijn niet hoog in het vaandel hebben staan.
  • Als u zich tijdens de feestdagen in het feestgedruis gaat begeven dan moet u oppassen voor zakkenrollers, net als in Nederland maken zij gebruik van grote evenementen.
  • Handtassen, portemonnees en camera’s goed vastzetten.
  • Als u veel geld mee heeft, wat niet nodig is want u kunt in Suriname gewoon pinnen, leg dit dan(indien mogelijk) in een kluis. Dit geld ook voor waardevolle documenten.
  • Gaat u zich buiten Paramaribo begeven, doe dit dan niet alleen, laat u door een reisagent of gids goed voorlichten. Niet alleen uit het oogpunt van veiligheid is het verstandig om niet alleen op stap te gaan, ook bij pech onderweg kan de aanwezigheid van meerdere personen uitkomst bieden(Suriname kent geen ANWB).

Zwervers vindt u ook in Paramaribo, zij komen naar u toe en vragen om een munt, het advies is om dit niet te doen. U kunt de zwerver ook negeren maar het effect is meestal averechts, kijk hem aan en zeg hem dat u geen munt zal geven. Wordt de persoon agressief(wat niet veel voorkomt), maak hem dan duidelijk dat u de politie zal inschakelen vaak is dit genoeg. Hoe triest de situatie van deze zwervers ook is, het geven van geld of andere middelen zal zijn positie niet verbeteren. Dit is een taak van de Surinaamse overheid en niet van u.

Er zijn ook personen die zich zelf bevorderd hebben tot parkeerwachter, aan u of u de persoon wil bedanken dat hij op uw auto heeft gepast of heeft geholpen bij in en uit parkeren. Wilt u hem belonen geef hem dan niet meer dan 1 SRD. Het kan voorkomen dat een zwerver op u afkomt en een hand wilt geven en wat niet meer. Houd voor u eigen veiligheid deze persoon op afstand en voorkom dat hij u een hand geeft, u kent zijn bedoelingen niet.

Ervaring leert dat er ook dames zijn die met een kind op de arm geld aan u vragen zodat het kind kan eten. Hartverscheurend echter als u zegt dat u geen geld geeft maar wel bereid bent om eten voor het kind te kopen dan wordt dit geweigerd. Daarnaast zij er personen die met magazines van kindertehuizen lopen en u wijs maken dat het geld voor de kinderen is. Niets is minder waar het is geld wordt gebruikt voor een pit(drugs) of drank.

Mocht u wel tegen een gewapende straatrover(s) aanlopen, vermijd geweld en geef wat zij willen materie is te vervangen uw leven niet.

(c) copyright 2019 WIMA production

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.