Slider
Inentingen

Reizigers uit zogenaamde risicolanden zijn verplicht om bij aankomst in Suriname een bewijs van een geldige Gele koorts vaccinatie te overleggen. De bezoeker dient tenminste 10 dagen vóór de aankomst in Suriname te zijn gevaccineerd. Suriname behoort tot één van de risicolanden dus vaccinatie tegen gele koorts is verplicht.

Voor uw informatie: Lijst van risico landen en landen die Gele koorts vaccinatie verplicht hebben gesteld voor bezoekers

Malaria

Malaria komt hoofdzakelijk voor in de drie zuidelijke districten van Suriname, Paramaribo, de kustgebieden zijn geen risicogebieden. Begeeft u zich buiten deze gebieden zorg er dan voor dat u malaria pillen bij u heeft. Malaria pillen kunt u in Suriname kopen en zijn goedkoper dan in Nederland.

Als u malaria pillen meeneemt informeer bij uw huis arts of GGD of deze geen problemen kunnen geven met eventueel andere medicijnen die u gebruikt. Bekend is dat de medicijnen van reuma patiënten in combinatie met malaria pillen problemen kunnen veroorzaken,

Dengue Chikungunya muskiet

De Dengue en Chikungunya muskiet komen voor  in Suriname, u kunt hiervoor geen voorzorgsmaatregelen nemen. Bij overlast wordt er door de Surinaamse overheid gewaarschuwd.

Wanneer u door een Dengue of Chikungunya muskiet wordt geprikt dan zult u dit niet gelijk merken, vervolgens krijgt u klachten die lijken op een griep, neem NOOIT aspirine in maar paracetamol. Neem voor de zekerheid gelijk contact op met een arts.

(c) copyright 2020 WIMA production

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.