Slider

Toeristenkaart

Als u ingezetene bent van één van de 53 landen waar Suriname een verdrag mee heeft afgesloten dan kunt u op vakantie naar Suriname met een E-toeristenkaart die 90 dagen geldig is.

Deze kaart kunt u tot 13 maart 2019 nog voor vertrek kopen op Schiphol in vertrekhal  3  aan de voorzijde van de B-kern, in de corridor tussen ingang B en C. Vanaf 18 oktober 2019 zullen alle verkooppunten voor het verkrijgen van een toeristenkaart(en visum) worden gesloten en kunt u deze alleen nog maar online aanvragen bij VFS global.

Het aanvragen van een E-toeristenkaart duurt drie dagen en kost 40 US dollar, plus een  extra service toeslag van 14 US dollar.

Bij uw aanvraag van de E-toeristenkaart moet u de volgende documenten uploaden:

  • Omslag van het paspoort,
  • Paginahouder van het paspoort,
  • Kopie van een vlucht-/reisschema (retour)
  • Kopie van verblijfsreservering – Hotel / appartement (in geval verblijf is bij een
  • familielid, geef het adres en telefoonnummer door)
  • Pasfotoformaat 3×4 cm,

Gedurende de aanvraag kunt u om aanvullende documenten gevraagd worden zoals geboorteakte bij minderjarigen. Deze documenten moeten online geüpload worden. In geval u aanvullende documenten moet overleggen, kunt u dit doen binnen 30 dagen vanaf de datum van de aanvraag.

Suriname Nederlands paspoort
Voorkant paspoort
Paspoort-binnenkant
Binnenkant paspoort
pasfoto's

Geldigheid van documenten

  • De goedgekeurde E-toeristenkaart geldt alleen voor de dag van aankomst en zal gestempeld worden door de Immigratie officier.
  • Het doel van uw bezoek moet uitsluitend toerisme in Suriname zijn en niet langer dan 90 dagen duren.
  • Uw paspoort moet ten minste nog 6 maanden geldig zijn vanaf de aankomstdatum en ten minste 1 blanco pagina over hebben voor de Immigratie stempel.
  • U moet een burger zijn van een van de 53 landen die in aanmerking komen voor de E-toeristenkaart of van Surinaamse afkomst zijn.
  • Uw bevestigde vliegticket moet een retour ticket zijn en niet langer dan 90 dagen aangeven.
  • Uw verblijfadres in Suriname moet verifieerbaar zijn
  • U moet over voldoende financiële middelen beschikken om uw verblijf in Suriname te kunnen bekostigen.

Wil u tijdens uw vakantie een bezoek aan een van de omliggende landen of eilanden brengen dan heeft u geen E-toeristenkaart nodig maar een  E-visum geschikt voor meerdere binnenkomsten ook dit E-visum moet u aanvragen bij VFS Global.

(c) copyright 2019 WIMA production

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.