Toeristenkaart

Als u ingezetene bent van één van de 53 landen waar Suriname een verdrag mee heeft afgesloten dan kunt u op vakantie naar Suriname met een E-toeristenkaart die 90 dagen geldig is.
Shadow
Slider

Als u ingezetene bent van één van de 53 landen waar Suriname een verdrag mee heeft afgesloten dan kunt u op vakantie naar Suriname met een E-toeristenkaart die 90 dagen geldig is. Deze kaart kunt u tot 18 oktober 2019 nog voor vertrek kopen op Schiphol in vertrekhal  3  aan de voorzijde van de B-kern, in de corridor tussen ingang B en C. Vanaf 18 oktober 2019 zullen alle verkooppunten voor het verkrijgen van een toeristenkaart(en visum) worden gesloten en kunt u deze alleen nog maar online aanvragen bij VFS global. Het aanvragen van een toeristenkaart duurt drie dagen en kost 40 US dollar, plus een  extra service toeslag van 14 US dollar.

Bij uw aanvraag van de E-toeristenkaart moet u de volgende documenten uploaden:

  • Omslag van het paspoort, Specificaties klik hier)
  • Paginahouder van het paspoort, Specificaties klik hier)
  • Kopie van een vlucht-/reisschema (retour)
  • Kopie van verblijfsreservering – Hotel / appartement (in geval verblijf is bij een
  • familielid, geef het adres en telefoonnummer door)
  • Pasfotoformaat 3×4 cm, Specificaties klik hier)

Gedurende de aanvraag kunt u om aanvullende documenten gevraagd worden zoals geboorteakte bij minderjarigen. Deze documenten moeten online geüpload worden. In geval u aanvullende documenten moet overleggen, kunt u dit doen binnen 30 dagen vanaf de datum van de aanvraag.

Geldigheid van documenten

  • De goedgekeurde E-toeristenkaart geldt alleen voor de dag van aankomst en zal gestempeld worden door de Immigratie officier.
  • Het doel van uw bezoek moet uitsluitend toerisme in Suriname zijn en niet langer dan 90 dagen duren.
  • Uw paspoort moet ten minste nog 6 maanden geldig zijn vanaf de aankomstdatum en ten minste 1 blanco pagina over hebben voor de Immigratie stempel.
  • U moet een burger zijn van een van de 53 landen die in aanmerking komen voor de E-toeristenkaart of van Surinaamse afkomst zijn.
  • Uw bevestigde vliegticket moet een retour ticket zijn en niet langer dan 90 dagen aangeven.
  • Uw verblijfadres in Suriname moet verifieerbaar zijn
  • U moet over voldoende financiële middelen beschikken om uw verblijf in Suriname te kunnen bekostigen.

Wil u tijdens uw vakantie een bezoek aan een van de omliggende landen of eilanden brengen dan heeft u geen E-toeristenkaart nodig maar een  E-visum geschikt voor meerdere binnenkomsten ook dit E-visum moet u aanvragen bij VFS Global.

(c) copyright 2019 WIMA production

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.