cropped-Papagaai-vliegend.png
PARAMARIBO

Post en overige correspondentie

Woon je in Nederland op je zelf zorg er dan voor dat je post, gedurende je stage in Suriname, wordt door gestuurd naar een postadres in Nederland.

Je kan natuurlijk ook je post door laten sturen naar Suriname, wij adviseren je, tenzij het niet anders kan, om dit niet te doen want de postduif in Suriname wil nog wel eens weri(moe) zijn. 

Het komt helaas regelmatig voor dat je post helemaal niet aankomt of pas weken of maanden later, scannen en mailen is sneller. Stuur je, vanuit Suirname, post naar Nederland dan gaat dit redelijk snel.

 

Postbezorging

In Suriname komt Post.nl of DHL niet aan de deur, dit betekend dat je pakket vanuit Nederland persoonlijk bij Surpost, aan de Willem Campagne straat, Paramaribo, moet ophalen

 

Versturen pakket

Wil je een pakket naar Nederland sturen dan kan dit via Surpost of een van de local shippers. 

Het pakket moet je geopend aanbieden en mag je pas, nadat het pakket door een douane beambte is gecontroleerd, dichtmaken en aanbieden voor verzending.

Tip: Het verzenden van een pakketje kan aardig wat tijd in beslag nemen. Blijf rustig, kijk om je heen en verwonder je niet maar verbaas je slechts. 

Hoofd postkantoor

Grote Kerkstraat Paramaribo