Paspoort verlengen

Nederlands paspoort

Zorg voor vertrek dat uw Nederlands paspoort – ID kaart en rijbewijs voor een langere periode geldig zijn.

Nadat u geëmigreerd bent kunt u het paspoort – ID kaart verlengen bij de Nederlandse ambassade in Paramaribo.  Verlengen van het rijbewijs gaat via het CBR in Nederland.

Naast Schiphol zijn er meerdere gemeenten aan gewezen die u paspoort en ID kaart mogen verlengen, let op niet alle gemeentes. voor meer info klik hier

Verlengen Paspoort nederland

Wilt u het paspoort verlengen als u bijvoorbeeld op vakantie in Nederland bent dan kan dit op Schiphol bij de balie van de gemeente Aalsmeer in vertrekhal 1.  U moet dan de volgende papieren overleggen:

  • een uittreksel van de gemeente waar u, voordat u maar Suriname vertrok, gewoond heeft, dit uittreksel mag niet ouder zijn dan twee weken;
  • bewijs van Nederlanderschap afgegeven door de Surinaamse overheid of een kopie van uw verblijfsvergunning in Suriname
  • een pasfoto
  • uw paspoort dat verlengd moet worden.
Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de website van de gemeente Haarlemmermeer:  Klik hier

Verlengen paspoort Suriname

Als u niet naar Nederland gaat kunt u uw Nederlands paspoort of ID kaart ook verlengen bij de Nederlandse ambassade, gevestigd aan de Rosenveldkade te Paramaribo.

Het indienen van een paspoortaanvraag – ID kaart bij de Nederlandse ambassade gaat op afspraak,  telefoonnummer +597 477 211.

Omdat de Surinaamse grenscontrole, Vreemdelinge zaken, het CBB en wijkbureau gek zijn op het plaatsen van stempels in uw paspoort adviseren wij u om een zaken paspoort aan te vragen. Een zaken paspoort heeft meer bladzijdes, uw paspoort zal dan niet zo snel vol zijn.

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.