Fb-Button
cropped-Papagaai-vliegend.png
PARAMARIBO

Paspoort verlengen

Nederlands paspoort

Zorg voor vertrek dat uw Nederlands paspoort – ID kaart en rijbewijs voor een langere periode geldig zijn.

Nadat u geëmigreerd bent kunt u het paspoort – ID kaart verlengen bij de Nederlandse ambassade in Paramaribo.  Verlengen van het rijbewijs gaat via het CBR in Nederland.

Naast Schiphol zijn er meerdere gemeenten aan gewezen die u paspoort en ID kaart mogen verlengen, let op niet alle gemeentes. voor meer info klik hier

Verlengen Paspoort nederland

Wilt u het paspoort verlengen als u bijvoorbeeld op vakantie in Nederland bent dan kan dit op Schiphol bij de balie van de gemeente Aalsmeer in vertrekhal 1.  U moet dan de volgende papieren overleggen:

  • een uittreksel van de gemeente waar u, voordat u maar Suriname vertrok, gewoond heeft, dit uittreksel mag niet ouder zijn dan twee weken;
  • bewijs van Nederlanderschap afgegeven door de Surinaamse overheid of een kopie van uw verblijfsvergunning in Suriname
  • een pasfoto
  • uw paspoort dat verlengd moet worden.
Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de website van de gemeente Haarlemmermeer:  Klik hier

Verlengen paspoort Suriname

Als u niet naar Nederland gaat kunt u uw Nederlands paspoort of ID kaart ook verlengen bij de Nederlandse ambassade, gevestigd aan de Rosenveldkade te Paramaribo.

Het indienen van een paspoortaanvraag – ID kaart bij de Nederlandse ambassade gaat op afspraak,  telefoonnummer +597 477 211.

Omdat de Surinaamse grenscontrole, Vreemdelinge zaken, het CBB en wijkbureau gek zijn op het plaatsen van stempels in uw paspoort adviseren wij u om een zaken paspoort aan te vragen. Een zaken paspoort heeft meer bladzijdes, uw paspoort zal dan niet zo snel vol zijn.

Translate »
Suriname Ara

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.