MKV - Visum

Duurt je stage langer dan 90 dagen dan moet je in het bezit zijn van een visum en MKV. Met ingang van maart 2019 moet je het visum aanvragen bij VFS Global en je MKV bij het Surinaams consulaat. Op dit moment het niet echt duidelijk wie wat gaat doen. Wij adviseren je dan ook om de website van het Surinaams consulaat en dan specifiek consulaire zaken goed in de gaten te houden.De laatste informatie die wij van het consulaat hebben mogen ontvangen is dat de aanvraag voor het MKV voor als nog door het consulaat wordt afgehandeld

Ook voor alle andere visum soorten kunt je met ingang van maart  2019 alleen nog terecht bij VSG Global, prijzen van de visums zijn gelijk gebleven maar er wordt wel voor een visum US 14 extra aan service toeslag gerekend, een verhoging van gemiddeld 35%.

  • Let op: Als je tussentijds naar één van de omliggende landen of eilanden wilt gaan dan heb je een TM toeristenvisum voor meerdere binnenkomst nodig.

Een MKV moet je minimaal 3 maanden voor vertrek naar Suriname aanvragen

Voor meer informatie kan je ook bellen met het Surinaams consulaat of VFS Global

Surinaams consulaat
De Cuserstraat 11
1081 CK Amsterdam
T: 020-6421137

Het consulaat is op werkdagen geopend van 0.900 uur tot 14.00 uur

VFS Global

Telefoon : 020 3 690 855
e-mail info.suriname@vfshelpline.com.

STAGE/VRIJWILLIGERSWERK E.D.

Blijf je niet langer dan 90 dagen in Suriname dan hoef je alleen een E-visum aan te vragen. voor meer informatie verwijzen wij je naar de website van VFS Global

  • een bevestigde retour ticket
  • een officiële brief van de opleiding/organisatie in Nederland en/of in Suriname waarin het doel, de periode v/d stage, het vrijwilligerswerk, e.d. duidelijk is aangegeven.

Het TM visum dat je bij de MKV aanvraagt kan alleen gebruikt worden om Suriname in te komen. Wil je gedurende de periode dat je aanvraag voor kort verblijf nog niet is goedgekeurd een trip naar omliggende landen of eilanden dan heb je een multi entry visum nodig.

Link : Doucumenten Visum, MKV etc.

(c) copyright 2020 WIMA production

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.