Slider

Medische zorg

De medische zorg in Suriname is niet te vergelijken met die in Nederland of een ander Europees land. Indien u bepaalde zorg nodig heeft doet u er goed aan om te informeren of deze ook in Suriname kan worden gecontinueerd en of deze zorg in uw ziektekostenverzekering wordt opgenomen.

Wanneer u in Suriname arriveert zal er bij één van de zorgverzekeraars een ziektekostenverzekering moeten worden afgesloten, welke bepaald u geheel zelf.  Bij het afsluiten van een ziektekostenverzekering heeft u de keuze uit diverse klasse.

Als de financiële middelen het toelaten adviseren wij u om een verzekering op basis van 1e klas af te sluiten. Bij een 1e klas verzekering krijgt u bij een bezoek aan uw huis arts en bij een eventuele ziekenhuisopnamen een betere behandeling en nazorg.

Huisarts

Bij het afsluiten van een zorgverzekering is er de mogelijkheid om een huisarts uit een lijst van artsen, die bij deze verzekeringsmaatschappij zijn aangesloten, te kiezen. Of u een juiste keuze maakt hangt veel af van informatie die u van te voren weet  in te winnen.

Tandarts

U kunt er voor kiezen om in uw verzekering ook de tandarts mee verzekeren, controleer welke kosten worden vergoed.

Ziekenhuizen

In Paramaribo zijn een aantal ziekenhuizen:

Academisch ziekenhuis (AZ)

Sint Vincentius ziekenhuis (RKZ)

Lands ziekenhuis

Diaconessen ziekenhuis

 

In de stad Nickerie bevindt zich nog een streekziekenhuis waar kleine ingrepen worden gedaan, in het binnenland van Suriname zijn geen ziekenhuizen maar een aantal poliklinieken.

In het district Wanica is men bezig methet bouwen van een nieuw ziekenhuis die medio 2020 gereed moet zijn

Opname

Indien u moet worden opgenomen in het ziekenhuis gaat dit door de tussenkomst van uw huisarts. Voor spoedgevallen kunt u zich melden bij de eerste hulp van het academisch ziekenhuis te Paramaribo of het streek ziekenhuis in Nickerie.

Suriname-Academisch-ziekenhuis-AZ
Academisch ziekenhuis Paramaribo
Suriname ziekenhuis-Wanica
Streek ziekenhuis Wanica(medio 2020)
(c) copyright 2020 WIMA production

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.