50 off promo code are very perfect in our online store.click now is easy to operate and easy to read.supply best quality more.click to investigate,a perfect blend of comfort and fashion. Wat is de levensstandaard in Suiname
cropped-Papagaai-vliegend.png
PARAMARIBO
Suriname Supermarket
Suriname Supermarket
Suriname Supermarket
Suriname Supermarket

Levens standaard

De levensstandaard in Suriname is lager dan die in Nederland, zeer zeker als u afhankelijk bent van een Surinaams salaris. 

Door de slechte economie is de SRD(Surinaamse dollar) in de loop der jaren behoorlijk in waarde gezakt. 

Ontvangt u een inkomen uit Nederland dan kan Suriname voordeliger zijn.

Armoede Rijkdom

Het verschil tussen arm en rijk is groot zo loop je in een mooie villawijk en nog geen honderd meter verder staan de krotten. 

Omdat de totale populatie van Suriname slechts uit 500.000 inwoners bestaat valt het verschil tussen arm en rijk snel op.

Uit eten en drinken

Zowel in Paramaribo als in de districten zijn er diverse restaurants die voor een ieder wat te bieden hebben. In een middenklasse restaurant betaald u gemiddeld  € 36 voor een maaltijd van drie gangen voor twee personen.

Bij een warung(Surinaams eethuisje) koopt u voor gemiddeld € 10 een portie bami- of nasi met kip. De prijzen voor fastfood zijn in Suriname ongeveer gelijk met die in Nederland.

Supermarkten

In Paramaribo zijn er meerdere supermarkten en kleine winkels. In de grote supermarkten als  Tulip, Bestmart en Choise, vergelijkbaar met AH, vindt u Nederlandse producten die qua prijs hoger zijn dan in Nederland.

Wilt u goedkoper uw boodschappen doen dan is er de Combe markt,een grote supermarkt met lage prijzen, hygiëne in de Combe markt is niet hoog. Een redelijke prijs voor een product vind u ook bij de grote markt aan de Waterkant.

Suriname kent geen centraal inkoopbeleid en een goed gecoördineerd productie-, distributiesysteem ontbreekt. 

Maandelijks budget

De levensstandaard in Suriname is lager dan die in Nederland, zeer zeker als u afhankelijk bent van een Surinaams salaris. Door de slechte economie is de SRD(Surinaamse dollar) is in de loop der jaren behoorlijk in waarde gezakt. Ontvangt u een inkomen uit Nederland dan kan Suriname voordeliger zijn.

Een redelijk maandelijks budget in Suriname is afhankelijk van diverse factoren;

  • beschikt u over een eigen woning
  • hoe is uw oude dag voorziening gereld,
  • hoe bent u voor ziektekosten verzekerd,
  • heeft u een inkomen uit Nederland

en nog veel meer.

Kosten

Er vanuit gaan dat u geen eigen huis in Suriname heeft en dat u een particuliere ziekte kostenverzekering moet afsluiten, dan zal een budget van rond de 1000 euro toereikend kunnen zijn.

Voor de Surinamer een hoop geld, het gemiddelde salaris ligt een stuk lager. Waarom moet u dan zo, in de ogen van de Surinamer, hoog bedrag per maand aanhouden??

Wij noemde al huur en ziektekostenverzekering, daar komt bij dat u gewend bent aan een westerse levensstijl en eetgewoontes welke sterk afwijkt van de Surinaamse.

Kosten voor levensonderhoud zijn na de verhoging van de brandstof prijs en de devaluatie van de SRD aan de hoge kant. Ook in Surinaamse is de brandstofprijs gekoppeld aan de wereldmarkt. Dit betekend dat de hoge brandstof kosten aan de klant wordt doorberekend.

diverse kosten

De salarissen zijn niet omhoog gegaan, de druk op de huishoudportemonnee is dan ook duidelijk voelbaar geworden.

Ondanks alle verhogingen blijft Suriname qua totale levensonderhoud, goedkoper dan Nederland. De dagelijkse boodschappen en vooral Hollandse producten zijn in Suriname duurder.

De oorzaak van de hoge prijzen komt onder andere door het ontbreken van een centrale inkoop en distributie.

De kosten voor Electra en water zijn weer goedkoper, koken doet u op propaan of butagas.

Een particuliere ziektekostenverzekering voor twee personen kost plus minus 175 euro per maand, voor de tandarts zal een aanvullende verzekering moeten worden afgesloten.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Hikersbay, qua prijzen zitten ze wat aan de lage kant maar het geeft een globale indicatie en de site van de Surinaamse overheid / groothandelsprijzen

Translate »
Suriname Ara

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.