Slider
IBG

De IB Groep is per 1 januari 2010 samen met de Centrale Financiën Instellingen opgegaan in de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De fusie heeft als doel om een nog krachtiger uitvoeringsorgaan in het onderwijs te worden.

Studenten kunnen voor het beheren van hun eigen informatie zowel op de algemene website van de Dienst Uitvoering Onderwijs als op een vernieuwde website van de IB Groep terecht.

Het aanvragen van een visum gebeurd online en neemt gemiddeld drie dagen in beslag. Het aanvragen van een MKV blijft voorlopig bij het Surinaams Consulaat in Amsterdam.

Let op betalen kan tot nu toe alleen nog met Mastercard, Visa en Maestro credit/debit card, betaling met Ideal wordt aan gewerkt. Omdat niet voor verrassingen komen te staan adviseren wij u om voor 15 juli 2019 ruim voor vertrek bij het consulaat te informeren of de genoemde verkooppunten nog open zijn.

Prijzen van de visums zijn gelijk gebleven maar er wordt wel voor een E-toeristenkaart of E-visum US 14 extra aan service toeslag gerekend, dit betekend een verhoging van gemiddeld 35%. Ons inziens een verhoging die haaks staat op het beleid van de Surinaamse overheid om meer toeristen over te halen om naar Suriname te komen.

Vóór je vertrek en bij terugkeer moeten verschillende zaken worden geregeld bij DUO

  • Machtiging ander persoon
  • OV-kaart vergoeding
  • Wijziging woonadres
  • Uitwonende beurs

 

Adres: Informatie Beheer Groep Klantenservice

Telefoonnummer

tel:0505997755″>050-599 77 55 (lokaal tarief)

Vanuit het buitenland: tel:+31505997755″>+31 50 599 77 55

voor meer informatie Duo particulier

Machtiging

Omdat enkele zaken moeten worden geregeld met DUO, is het handig een 2de persoon te machtigen. Deze kan handtekeningen plaatsen en reageren op post van DUO. Zo voorkom je dat je moeilijk moet gaan doen met handtekeningen en brieven moet faxen, tijdens je verblijf buiten Nederland.

OV-kaart vergoeding

Als je voor enkele maanden in Suriname verblijft, is het handig een OV-kaart vergoeding aan te vragen. Je vult een ‘OV-vergoeding buitenland’ formulier in met je gegevens, reisduur en een stempel van de school.

Je OV-kaart moet jij (of iemand anders) inleveren vóór, of binnen 5 dagen na vertrek (inlever bewijs vragen!). Op het formulier heb je aangegeven wanneer je terugkomst is.

Als je aangegeven hebt, dat je dan je OV-kaart weer wilt gebruiken, ligt hij klaar op het postkantoor.

Uitwonende beurs

Woon je nog bij je ouders, dan kan je uitwonende beurs voor de periode dat je in Suriname stage gaat lopen aanvragen, DUO kan je hier verder over informeren.

Gemeente

Voor DUO wijzigt het woonadres. DUO gaf aan te informeren bij de gemeente in Nederland, over uitschrijving en inschrijving bij die gemeente. Bij navraag blijkt dat je je niet uit- of in- hoeft te schrijven.

Pas na 9 maanden ben je geen inwoner meer in de gemeente waar je staat ingeschreven. Stage is hetzelfde voor een gemeente als vakantie, stages vallen veelal binnen de 9 maanden.

Dit is landelijke afgesproken, het is wel verstandig om navraag te doen bij je eigen gemeente.

(c) copyright 2020 WIMA production

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.