cropped-Papagaai-vliegend.png
PARAMARIBO

IBG - DUo

De IB Groep is per 1 januari 2010 samen met de Centrale Financiën Instellingen opgegaan in de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De fusie heeft als doel om een nog krachtiger uitvoeringsorgaan in het onderwijs te worden.

Studenten kunnen voor het beheren van hun eigen informatie zowel op de algemene website van de Dienst Uitvoering Onderwijs als op een vernieuwde website van de IB Groep terecht.

DUO

Vóór je vertrekt en bij terugkeer moeten verschillende zaken worden geregeld bij DUO

  • Machtiging ander persoon
  • OV-kaart vergoeding
  • Wijziging woonadres
  • Uitwonende beurs

Adres IBG - link website Duo

Adres: Informatie Beheer Groep Klantenservice

Telefoonnummer

tel: 050 599 77 55 050-599 77 55 (lokaal tarief)

Vanuit het buitenland: tel:+31 (0) 505 997 755″ +31 (0) 50 599 77 55

voor meer informatie Duo particulier

Machtiging

Omdat het kan voorkomen dat er nog zaken met DUO moeten worden geregeld als je in Suriname bent, is het verstandig een 2e  persoon te machtigen. Deze gemachtigde kan uit jouw naam een handtekening plaatsen en reageren op de post van DUO. 

Zo voorkom je voor je zelf dat je moeilijk moet gaan doen met handtekeningen en brieven, niet alles mag gescand en gemaild worden. 

OV kaart

Als je voor enkele maanden in Suriname verblijft, is het handig een OV-kaart vergoeding aan te vragen. Je vult een ‘OV-vergoeding buitenland’ formulier in met je gegevens, reisduur en een stempel van de school.

Je OV-kaart moet jij (of iemand anders) inleveren vóór, of binnen 5 dagen na vertrek (inlever bewijs vragen!). Op het formulier heb je aangegeven wanneer je terugkomst is.

Voor aanvullende informatie neem contact op met DUO.

Uitwonende beurs

Woon je nog bij je ouders dan kan je een uitwonende beurs, voor de periode dat je in Suriname stage gaat lopen, aanvragen. DUO kan je hier verder over informeren.

suriname

Het kloppend hart van de Amazone

Gemeente

Pas na 9 maanden ben je geen inwoner meer in de gemeente waar je staat ingeschreven. Voor de gemeente is stage hetzelfde als vakantie, stages vallen veelal binnen de 9 maanden.

Dit is landelijke afgesproken, het is wel verstandig om navraag te doen bij je eigen gemeente.