Fb-Button
cropped-Papagaai-vliegend.png
PARAMARIBO

Hygiëne

De luchtvochtigheid in Suriname is hoog, door deze hoge vochtigheidsgraad is uw persoonlijke hygiëne heel belangrijk. 

Wondjes en insectenbeten hoe klein ze ook zijn verwaarloos deze niet, bij twijfel altijd een dokter of reisleider raadplegen.

Uitdroging voorkomen

Om uitdroging te voorkomen moet u veel drinken, let hierbij op dat alcohol, koffie en cola vocht aan het lichaam onttrekken. Overdag kunt u het beste water, thee met suiker, ijsthee etc. drinken.

Omdat het waterleidingnet in Suriname verouderd is wordt drinken, koken, en tandenpoetsen met water uit de kraan afgeraden.

Om problemen te voorkomen kunt u gallons gebotteld water kopen,  let er op dat de dop van de fles, bij koop, verzegeld is.

Gezondheid

Heeft u een gezondheidsprobleem meldt dit dan aan diegene bij wie u verblijft. Bij een georganiseerde reis kunt u het beste de  reisleider hiervan op de hoogte brengen. 

Een groep artsen stelt haar diensten na de gebruikelijke openingstijden ter beschikking.

Belangrijke telefoonnummers vindt u terug onder “suri info algemeen en Suri info vakantie”.

Warungs

Er zijn veel eetkraampjes, warungs, waar u eten kan kopen. Koop geen eten wat in een magnetron wordt opgewarmd en koop ook geen eten die niet in een gekoelde vitrine ligt.

Veilig vrijen

Mocht u zich op het liefdes pad begeven zorg er dan voor dat u het veilig doet, aids is een problematiek die men in Suriname ook kent. En u weet voorkomen is beter dan genezen.

Tips

Translate »
Suriname Ara

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.