Slider
Huisdier meenemen

U vertrekt naar Suriname en uw trouwe viervoeter, kat, kanarie, hamster noem maar op wilt u meenemen. Dit is geen probleem u moet er wel rekening mee houden dat de status van een huisdier in Suriname anders is dan die Nederland. In Suriname wordt bijvoorbeeld een hond niet gezien als een onderdeel van het gezin maar als een dier die het huis bewaakt. Over het konijn en de cavia zullen wij maar zwijgen want die belanden meestal in de pan.

Langzamerhand is er wel een verandering zichtbaar en wordt de hond of een kat in sommige gevallen gezien als een deel van het gezin. Het aaien van een hond of kat wordt als vies ervaren, gebeurd dit wel dan wil men gelijk de handen wassen.

Bij een hond of kat die allen maar buiten op het erf loopt is dit ook niet zo vreemd, denk maar aan de vele parasieten en andere ongedierte die op het erf aanwezig kunnen zijn.

 • Uw huisdier moet een geldige, door een erkend dierenarts ondertekende gezondheidsverklaring hebben. Gewoonlijk dient de verklaring tussen twee en acht dagen voor vertrek te zijn uitgegeven. Voor pups tot 12 weken gelden vaak aanvullende voorwaarden.
 • Een geldige verklaring, ondertekend door een lokale inspecteur van de veterinaire dienst of een andere ambtenaar waarin staat dat het dier uiterlijk 28 dagen voor vertrek is ingeënt tegen rabiës(hondsdolheid), is verplicht.
 • Een rabiës titter test, deze test is niet nodig om Suriname in te mogen maar als u met uw huisdier bijvoorbeeld op vakantie naar Europa zou willen gaan dan is deze test om Europa weer in te mogen verplicht.
 • Eigenaar (naam en volledige adresgegevens)
 • Beschrijving van de hond of kat, zoals kleur van de vacht (eventueel foto van het dier)
 • Type identificatie (microchip of tatoeage)
 • Inenting tegen rabiës (datum en merk)
 • Serologische test op rabiës
 • Teken behandeling
 • Behandeling tegen echinokokken
 • Overige inentingen
Let op dat u het internationaal inentingsbewijs dat u bij uw dierenarts verstrekt wordt up to date is met de aantekeningen van de meest recente vaccinaties en eventuele behandelingen. Voor het meenemen van overige huisdieren kunt eveneens contact opnemen met het ministerie van LVV. Tel.: (597) 479112 Fax: (597) 470301

KENNEL:

de hond/kat moet met de kop omhoog kunnen staan (zonder het dak te raken), zich kunnen omdraaien en met gemak kunnen gaan liggen. Voor honden met stompe neuzen is één kennel maat groter vereist, om zo ademhalingsprobleem te voorkomen. De kennel moet gemaakt zijn van hard plastic met een ingebouwde metalen deur. Houten kennels en kennels met plastic deurtjes zijn niet toegestaan.

LEEFTIJD/AANTAL:

de hond/kat moet ten minste 10 weken oud zijn. Maximaal één dier per kennel. Zijn de dieren jonger dan 6 maanden en van vergelijkbare grootte (elk tot 9 kg), dan mogen er maximaal twee dieren in een kennel. Pups of kittens jonger dan 4 maanden mogen bij de moeder in de kennel meereizen.

DOCUMENTEN:

kopieën van het dieren paspoort/gezondheidsverklaring moeten aan de kennel zijn bevestigd. Neemt u daarom kopieën van deze verklaring mee wanneer u incheckt.

LICHAMELIJKE CONDITIE:

het huisdier mag er niet angstig, gewond of versuft uitzien.

DRINK-/VOEDERBAKKEN:

de kennel moet voorzien zijn van twee vaste voerbakken of van een bak met twee compartimenten voor eten en water; de bakken moeten toegankelijk zijn door de gesloten kennel deur heen.

ABSORBEREND MATERIAAL:

de bodem van de kennel moet bedekt zijn met een deken, kranten of ander absorberend materiaal. Stro is niet toegestaan.

STICKERS:

de kennel moet zijn voorzien van minstens één ‘Live Animal’-sticker en twee ‘Arrow Up’-stickers.

LABEL PASSAGIERS NAAM:

aan de kennel moet een label met de naam, het adres en het telefoonnummer van de passagier zijn bevestigd.

RIEM/MUILKORF:

huisdieren mogen in de kennel geen riem of muilkorf om hebben; de riem of muilkorf mag ook niet los in de kennel liggen.

SLOT:

het slot op de kennel deur moet stevig zijn. Hangsloten zijn niet toegestaan. De scharnieren en grendels van de deur moeten aan de boven- en onderzijde ten minste 1,6 cm uitsteken.

WIELTJES:

wieltjes moeten worden vergrendeld, vastgemaakt of verwijderd.

kosten huisdier meenemen op reis

Als uw huisdier met u meereist in de cabine of als bagage in het bagageruim, dan geldt het tarief voor over bagage. Dit tarief is gebaseerd op het gewicht van het dier inclusief de kennel. Als u naar of vanuit Noord-Amerika of Mexico vliegt, wordt ook gekeken naar de afmetingen van de kennel. Als u uw huisdier met u in de cabine of in het bagageruim wilt laten meereizen, kunt u voor een exacte prijsopgave contact opnemen met onze Reserveringsafdeling.

Als uw huisdier zonder begeleiding in het bagageruim reist, geldt het vrachttarief. Dit tarief wordt berekend op basis van volume, gewicht en bestemming. Omdat KLM Cargo haar klanten de meest concurrerende tarieven wil bieden, zijn prijsopgaven gebaseerd op lokale tarieven. Kijk voor meer informatie en een volledige lijst van Cargo Service kantoren bij Vrachtafdeling.

Als uw huisdier zonder begeleiding in het bagageruim reist, geldt het vrachttarief. Dit tarief wordt berekend op basis van volume, gewicht en bestemming. Omdat KLM Cargo haar klanten de meest concurrerende tarieven wil bieden, zijn prijsopgaven gebaseerd op lokale tarieven. Kijk voor meer informatie en een volledige lijst van Cargo Service kantoren bij Vracht afdeling.

Bron: KLM Nederland

Afdeling dieren vervoer Schiphol is te bereiken op telefoon 020-649800

naast de KLM zijn er nog ander maatschappijen die het vervoer van uw dier(en) kunnen verzorgen, hieronder een aantal links

Animals to fly

DHL

(c) copyright 2020 WIMA production

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.