Gezondheidszorg
Het leven in Suriname(de tropen) is heel anders dan dat in Nederland, de warmte en hoge vochtigheid kunnen al gauw zorgen voor uitdroging. Veel drinken(minimaal drie liter per dag) is dan ook aan te bevelen, koffie, cola en alcohol onttrekken vocht aan het lichaam .
Malaria komt in de kuststroken van Suriname niet voor, in het binnenland op bepaalde plaatsen wel. Neem dan ook als je een trip naar het binnenland gaat maken de nodige voorzorgsmaatregelen . Malaria pillen zijn in Suriname aanwezig en goedkoper dan in Nederland.
Shadow
Slider

Het leven in Suriname(de tropen) is heel anders dan dat in Nederland, de warmte en hoge vochtigheid kunnen al gauw zorgen voor uitdroging. Veel drinken(minimaal drie liter per dag) is dan ook aan te bevelen, koffie, cola en alcohol onttrekken vocht aan het lichaam .

Water

Water is in Suriname van goed kwaliteit en behoort tot de beste in Zuid Amerika. Maar vaak zijn de waterleidingen vervuild, wat weer voor problemen zorgt. Naast water dat door het Surinaams waterleiding bedrijf wordt geleverd zijn er ook gezinnen die hun water winnen door een put te slaan. Dit water kan ook voor problemen zorgen Drink geen water uit de kraan of van een put neem liever een flesje bronwater maar let er op dat de dop nog verzegeld is.

Lopen / Fietsen

Omdat op het midden van de dag als de zon op zijn hoogste punt staat(recht boven je) is het verstandig om op die tijd niet te fietsen of te lopen. Moet je er toch op uit zorg dan voor hoofdbedekking of zoek de schaduw, een zonnesteek merk je pas als je hem al hebt.

Wondjes infecties

Kleine wondjes moet je hoe klein dan ook goed behandelen, gebruik hiervoor jodium of bijvoorbeeld alcohol. Een goed middel hiervoor is Palm een plaatselijke rum van 90% die door de lokale bevolking verdunt met water wordt gedronken, deze Palm ontsmet ook zeer goed. Ben je geprikt door een muskiet dan jeuk het maar nooit openkrabben, voorkom infecties.

Griep

Bij griep verschijnselen altijd de dokter raadplegen, NOOIT ASPIRINE gebruiken, het kan namelijk ook Dengue zijn een muskiet die in Suriname voorkomt. Er mag wel paracetamol worden genomen dit kan voor zover bekend geen kwaad.


Malaria, Dengue, Chikungunya

Malaria komt in de kuststroken van Suriname niet voor, in het binnenland op bepaalde plaatsen  wel. Neem dan ook als je een trip naar het binnenland gaat maken de nodige voorzorgsmaatregelen . Malaria pillen zijn in Suriname aanwezig en goedkoper dan in Nederland.

Een andere muskiet die veel ellende kan veroorzaken is de Dengue muskiet, deze muskiet komt ook voor in de kuststrook van Suriname. Medicijnen tegen Dengue bestaan niet, dus moet men Dengue proberen te voorkomen.

Symptomen van Dengue:

 • Plotselinge hoge koorts.Zware hoofdpijn, vooral in het voorhoofd.Pijn achter de ogen, vooral als de ogen bewegen.Pijn in spieren en gewrichten.Uitslag als bij mazelen op borst en ledematen.
 • Misselijkheid en braken.
 • Weinig eetlust.
 • In zeer ernstige gevallen van Denque, kunt U de volgende symptomen erbij krijgen (soms met de dood tot gevolg):
 • Zware en constante buikpijn.
 • Braken (met bloed).
 • Plotselinge bloedingen.
 • Slapeloosheid en onrustig gevoel.
 • Moeilijk ademhalen.
 • Flauwvallen.
 • Bleke, koude en vochtige huid.
 • Droge mond

 Wat er ook gebeurd nooit aspirine innemen

Chickungunya

Het Chickungunya virus wordt overgebracht door de mug die ook het Dengue-virus verspreidt. De ziekte is niet dodelijk maar gaat gepaard met hoge koorts, huiduitslag en zeer zware gewrichtspijnen. In combinatie met andere ziekteverschijnselen kan de ziekte wel de dood tot gevolg hebben. Suriname heeft intussen 31 geregistreerde gevallen van Chickungunya. De koorts verdwijnt bij de Chikungunya-patiënten na 1 tot 2 weken, maar de gewrichtspijnen kunnen maanden tot zelfs jaren aanhouden. Een vaccin voor het virus is er niet.

(c) copyright 2019 WIMA production

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.