Slider

Geldzaken in Suriname

Als u beschikt over een inkomen uit Nederland, dan adviseren wij u om uw bestaande bankrekening niet op te zeggen, doet u dit wel dan kunt u na te zijn geëmigreerd geen nieuwe bankrekening meer in Nederland openen.

Een andere praktische overweging is de economische crisis het overmaken van grote sommen buitenlandse valuta, naar Suriname, is op dit moment niet aan te raden. 

Internetbankieren

Met internetbankieren kunt u vanuit Nederland geld overmaken naar een door u in Suriname geopende bankrekening.

Om risico’s te vermijden adviseren wij u ook in Nederland, naast u bestaande rekening, een extra bankrekening te openen. Deze rekening zou u bijvoorbeeld nodig kunnen hebben als uw internet bankieren om welke reden dan ook geblokkeerd word. Het deblokkeren van een rekening in het buitenland is nog niet zo eenvoudig.

Een andere handige tip is als u bijvoorbeeld in Nederland voor uw post een correspondentieadres gebruik om het woonadres te zetten op het adres waar u in Suriname verblijft.

Bank in Suriname

In Paramaribo een aantal grote(niet Europese banken) waar u zaken mee kunt doen, u bepaalt welke bank het wordt. De RBTT, Hakrinbank en DSB zijn de grootste banken met filialen in Paramaribo, Nickerie en de districten. Deze banken beschikken eveneens over telebankieren. Indien u in Suriname een bankrekening opent dan is het aan te bevelen om een euro en SRD rekening te nemen. De euro rekening voor overmaken van geld uit Nederland en een SRD rekening om de vaste lasten in Suriname te betalen.

Om in aanmerking komen voor een krediet moet u drie maanden een rekening bij een bank hebben waar u geld op stort. Na deze drie maanden wordt een eventuele aanvraag voor een lening in behandeling genomen.

Pinnen in Suriname

Met uw bank-, giro- of Maestrokaart kan er  in Paramaribo op de volgende locaties worden gepind:

  • De diverse geldautomaten van de RBTT bank, u krijgt hier geen euro’s maar Surinaamse dollars. De koers die de bank berekend is over het algemeen lager dan die bij een wisselkantoor(Cambio).
  • Cambio(wisselkantoor) tegenover het Torarica hotel, u kunt hier alleen nog SRD pinnen
  • Cambio(wisselkantoor) in het winkelcentrum(Kersten Mall) naast het Krasnapolsky hotel in de Domineestraat
  • Suripost aan het kerkplein alleen nog SRD(Surinaamse dollars).

Bij de cambio’s en Suripost wordt een provisie van 3% berekend.

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.