Info Suriname Menu

Visum Suriname

Visum Suriname

 

Om langer dan 90 dagen in Suriname te mogen verblijven moet u in het bezit zijn van een visum welke u kan aanvragen bij het Surinaams consulaat, het aanvraag formulier kunt u online invullen; link visumaanvraag formulier. Indien het online aanvraagformulier niet beschikbaar mocht zijn, kan in urgente gevallen gebruik worden gemaakt van het voorgedrukt Visumformulier.

Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig

 1. Een volledig ingevuld visumaanvraagformulier. Het visumaanvraagformulier dient u online  volledig en correct in te vullen en uit te printen. De namen dienen voluit  ingevuld te worden. De visumaanvrager is verplicht het formulier te ondertekenen zoals in het paspoort. Het visumformulier mag niet ouder zijn dan 10 werkdagen,
 2. Een recente ongebruikte kleurenpasfoto (3 x 4 cm). Deze pasfoto plakt u rechtsboven op het formulier (a.u.b. met wat lijm).
 3. Uw paspoort. Het paspoort dat u aanbiedt dient tenminste nog zes (6) maanden geldig te zijn op de datum van aankomst in Suriname. Tevens is het vereist dat in het paspoort minimaal 1 blanco (voor- en achterzijde) pagina beschikbaar is. U wordt gevraagd het paspoort zonder hoes aan te bieden.
 4. Duidelijk leesbare (kopie van) documenten die vereist zijn bij de aanvraag van een visum voor onder andere:  a) kinderen (minderjarig); b) stage, vrijwilligerswerk e.d.; c) Zaken en d) meerdere reizen e) overlijden v/e familielid. (lees verder)

Opmerking:

 • Niet volledig ingevulde formulieren zullen niet in behandeling worden genomen.
 • De prijzen die op het visumaanvraagformulier worden afgedrukt zijn niet meer geldig. Lees verder voor nieuwe visumsoorten en -prijzen.
 • Bij het invullen van het online formulier is stap 4 niet van toepassing. De visumkaart wordt niet meer uitgegeven.
 •  Ingediende documenten/bewijsstukken worden niet geretourneerd

 

Visumsoort Geldigheidsduur tarief (€)
KTV - kort termijn visum voor personen of groepen (enkele binnenkomst) 2 maanden Max. verblijfsduur 90 dagen 40
KV- (enkele binnenkomst i.v.m. goedgekeurde MKV)Personen die langer dan 90 dagen in Suriname wensen te verblijven dienen een Machtiging Kort Verblijf aan te vragen.  Het KV visum wordt verstrekt aan degenen wiens MKV voor langer verblijf is goedgekeurd. 2 maanden Langer verblijf mogelijk op basis v/e goedgekeurde MKV aanvraag 40
TM - Visum voor 2 maanden - meerdere binnenkomsten (toeristenvisum)* Te beoordelen door het Consulaat 2 maanden Max. verblijfsduur 90 dagen 40
TM - Visum voor 1 jaar - meerdere reizen (toeristenvisum) * Te beoordelen door het Consulaat 12 maanden Max. verblijfsduur 90 dagen 150
TM - Visum voor 3 jaar meerdere reizen (toeristenvisum) Slechts personen van Surinaamse origine komen hiervoor in aanmerking 3 jaar Max.verblijfsduur 90 dagen 165
SV - Visum i.v.m. overlijden (toeristenvisum) Hiervoor komen slechts personen van Surinaamse origine in aanmerking: 2 maanden Max.verblijfsduur 90 dagen 20
ZM - Zakenvisum voor 2 maanden (meerdere reizen) 2 maanden Max. verblijfsduur 90 dagen 50
ZM - Zakenvisum voor 2 jaar (meerdere reizen) 2 jaar Max. verblijfsduur 90 dagen 300
Transit visum 3 dagen Max. transit verblijf 3 dagen 10

Let wel: de visumprijzen die worden afgedrukt op het visumaanvraagformulier zijn niet meer geldig. Het visum voor 6 maanden wordt niet meer uitgegeven. Indien u voor zaken, stage, vrijwilligerswerk etc. naar Suriname afreist, dient u zulks in het formulier te vermelden bij het doel v/h bezoek. Wij vragen u vriendelijk hiermede rekening te willen houden.

Voor directe informatie mag u de gewenste visumsoort bijschrijven bovenaan uw formulier(Bron Surinaams Consulaat).

Benodigdheden visumaanvraag

Voor het aanvragen van een visum heeft u het volgende nodig:
 1. Een volledig ingevuld visumaanvraagformulier. Het visumaanvraagformulier dient u online  volledig en correct in te vullen en uit te printen. De namen dienen voluit  ingevuld te worden. De visumaanvrager is verplicht het formulier te ondertekenen zoals in het paspoort. Het visumformulier mag niet ouder zijn dan 10 werkdagen.
 2. Een recente ongebruikte kleurenpasfoto (3 x 4 cm). Deze pasfoto plakt u rechtsboven op het formulier (a.u.b. met wat lijm).
 3. Uw paspoort. Het paspoort dat u aanbiedt dient tenminste nog zes (6) maanden geldig te zijn op de datum van aankomst in Suriname. Tevens is het vereist dat in het paspoort minimaal 1 blanco (voor- en achterzijde) pagina beschikbaar is. U wordt gevraagd het paspoort zonder hoes aan te bieden.
 4. Duidelijk leesbare (kopie van) documenten die vereist zijn bij de aanvraag van een visum voor onder andere:

 

 • a kinderen (minderjarig);
 • b stage, vrijwilligerswerk e.d.;
 • c Zaken
 • d meerdere reizen e) overlijden v/e familielid. (lees verder)

 

Print Friendly, PDF & Email