Info Suriname Menu

Verhuizen naar Suriname

Verhuizen naar Suriname

 

Verhuizen naar Suriname

Om te verhuizen naar Suriname zijn er twee mogelijkheden, u pakt alles zelf in of u laat dit doen door een erkend verhuisbedrijf waarbij u kunt kiezen om de verhuizing van deur tot deur te laten uitvoeren of van uw huisadres in Nederland tot de haven van Paramaribo waar u dan met behulp van een lokale inklaarde en transport ervoor zorg dat een en ander thuis wordt afgeleverd. Een inklaarde waarmee wij in Suriname tot nu toe goede ervaringen mee hebben is Quick inklaringen Tel.: (597) 421370 / (597) 420600 mobiel: (597) 7698780 / (597) 7694270
Email: info@inklaren.com

Zelf verhuizen.

Als u bekend bent met het huren van een container en alle formaliteiten dan kunt u dit overwegen, anders is het aan te bevelen dat u een verhuisbedrijf ingeschakeld.
U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen bij een verhuisbedrijf die de verhuizing verder voor u verzorgt.

Waar u op moet letten

Een aantal zaken die belangrijk zijn in uw offerte en waar u op moet opletten zijn:

 • Heeft u voor uw vertrek uit Nederland een kopie van de Bill of loading ontvangen, dit is heel belangrijk omdat u met deze bill off loading vrijstelling krijgt van invoerrechten.(Let op geld alleen voor uw huisraad).
 • Wordt u container van uw deur in Nederland tot uw deur in Suriname verhuist.
 • Zijn in uw offerte havenkosten berekend, zowel in Nederland als in Suriname.
 • Zijn er demurrage kosten(opslag kosten standaard 3 dagen) in de offerte opgenomen.
 • Is er bewaarloon in de offerte opgenomen(als uw container langer dan drie dagen op de haven staat).
 • Als uw container wordt gevisiteerd(elke container wordt gecontroleerd in Suriname), zijn dan de kosten voor het uitpakken van de container in de offerte opgenomen.
 • Zijn de kosten van het transport naar uw woning opgenomen(In Suriname berekend men hier plus minus 75 US dollar voor).
 • Wordt de container in Suriname voor u uitgepakt en de spullen in uw woning geplaatst.
 • Wordt het afval wat er vrijkomt(dozen, papier etc.) voor u afgevoerd.
 • Wanneer u een verzekering voor uw container afsluit, heeft men u in Nederland in het bezit gesteld van de polis.
 • Bij welke maatschappij is uw container verzekerd.
 • Welke verzekeringsagent in Suriname handelt eventuele schade voor u af.

Tot slot lees uw offerte die u krijgt van uw verhuisbedrijf in Nederland goed en laat aantekeningen die geplaatst zijn paraferen en neem het getekende contract mee in uw handbagage.Huishoudelijke apparatuur

Het meenemen van elektrische huishoudelijke apparatuur is mogelijk echter moet u er wel op letten dat het aantal hertz varieert van 50 tot 60. Is dit niet het geval dan kunt u de apparatuur aansluiten op een trafo.
De stroomvoorziening in Suriname is 110 volt 60 hertz, in Nederland is dit 230 volt 50 hertz. Er bestaat de mogelijkheid om in uw woning in Suriname ook 220 volt te krijgen.

Een wasmachines(220 / 50 hertz) voorzien van een elektronische klok zal het niet doen, een wasmachine met een mechanische klok wel. Een en ander heeft te maken met het aantal hertz en het fluctueren in de stroom voorziening.
Een computer / notebook met een schakelbare voeding zal gewoon werken. Wel is het verstandig om deze op een op een UPS(Uninterruptible Power Supply) aan te slutien, deze power supplies kunnen het beste, gezien de kosten, in Nederland worden aangeschaft. Voor het notebook is het aan te raden een USB koel plaat aan te schaffen deze voorkomt dat het notebook te warm gaat worden.

Pal TV:s, video-, dvd recorders zullen het in Suriname niet doen, het tv signaal in Suriname is namelijk NTFC. Videocamera, digitale foto camera’s werken, om de batterij op te laden moet deze wel gebruik worden gemaakt van een trafo. Lampen zoals schemerlampen etc. kunnen op op 110 volt worden aangesloten de lichtsterkte is minder maar ze geven licht.