Info Suriname Menu

Geld zaken

Geld en bankzaken in Suriname
Internetbankieren

Met internetbankieren kunt u geld overmaken naar een door u in Suriname geopende bankrekening.

Om risico’s te vermijden adviseren wij u om in Nederland een extra bankrekening  te openen, Deze rekening kunt u nodig kunnen hebben als bijvoorbeeld uw internetbankieren om welke reden dan ook geblokkeerd word. Het deblokkeren van uw rekening in het buitenland is niet zo eenvoudig.

Tip, als u in Nederland voor uw post een correspondentieadres gebruik is het aan te raden om het woonadres te zetten op het adres waar u in Suriname verblijft.

Munteenheid

De Surinaamse munt is de SRD afkorting voor Surinaamse dollar, de waarde van de munt wordt bepaald door de dagkoers welke u onder andere terug kan vinden op de homepage van deze site. Naast de SRD kan er in Suriname ook worden betaald met de euro en US dollar. Ook kan er met een pinpas of creditcard geld worden opgenomen bij de diverse ATM(pinautomaten), cambio’s (wisselkantoren) en banken.

Pinnen in Suriname

Met een bank, giro of Maestro-kaart kan er  in Paramaribo op de volgende locaties worden gepind:

  • De diverse geldautomaten van de RBTT bank, u krijgt hier geen euro’s maar Surinaamse dollars. De koers die de bank berekend is over het algemeen lager dan die bij een wisselkantoor(Cambio).
  • Cambio(wisselkantoor) tegenover het Torarica hotel, u kunt hier euro’s pinnen en deze omwisselen voor SRD(Surinaamse dollars).
  • Cambio(wisselkantoor) in het winkelcentrum(Kersten Mall) naast het Krasnapolsky hotel in de Domineestraat
  • Suripost aan het kerkplein, hier kunt u euro’s pinnen, welke kunnen worden omgewisseld voor SRD(Surinaamse dollars).

Bij de cambio’s en Suripost wordt een provisie van 3% berekend.Bank in Suriname

In Paramaribo zijn er een aantal grote(niet Europese banken) waar u zaken mee kunt doen. De RBTT, Hakrinbank en DSB zijn de drie grootste banken met filialen in Paramaribo, Nickerie en de districten. Deze banken beschikken eveneens over telebankieren. Indien u in Suriname een bankrekening opent dan is het aan te raden om een euro en SRD rekening te nemen. De euro rekening voor overmaken van geld uit Nederland en een SRD rekening om vaste lasten in Suriname te betalen.

Om in aanmerking komen voor een krediet moet u drie maanden een rekening bij een bank hebben waar u geld op stort. Na deze drie maanden wordt een eventuele aanvraag voor een lening in behandeling genomen.