Fb-Button

Veiligheid in Suriname

Persoonlijke en materiële veiligheid is in Suriname net zo actueel als in Nederland. De huizen in Suriname zijn vaak voorzien van dievenijzers, een staal constructie die het rovers moeilijker moet maken om een huis binnen te dringen. Op het eerste gezicht niet prettig de rovers lopen buiten en de bewoners(gevangenen) zitten achter de tralies, echter is het een noodzakelijk kwaad welk zijn nut kan hebben.
Berovingen op straat komen ook in Suriname voor, het is dus niet aan te raden om je te begeven in gebieden en wijken waar je niets van weet of te zoeken heb. Het is dan ook beter om bepaalde wijken in Paramaribo zowel gedurende de nacht als de dag te mijden. Gedurende de nacht is het niet verstandig om alleen door de stad te lopen, vermijd plekken die niet goed verlicht zijn. Loop niet alleen maar met meerdere personen, Paramaribo is een stad van ruin 350.000 inwoners en net als elke andere stad in de wereld lopen er personen rond die het niet zo nauw met mijn en dijn nemen.

Is de criminaliteit in Suriname dan zo hoog, nee deze is niet hoger dan bijvoorbeeld een stad als Amsterdam, echter berovingen gaan in Suriname vaak gepaard met geweld en verkrachting, ook het gebruik van vuurwapens wordt niet geschroomd.

AIDS

Suriname heeft nog een ander probleem namelijk Aids. De aids klok in Suriname op de hoek Gravenstraat Tourtonnenlaan staat altijd op 10 voor 12. Suriname is zoals eerder genoemd nog steeds een derde wereld land, een van de kenmerken van een derdewereldland is helaas de aids problematiek. Op scholen en andere instellingen word er veel voorlichting over aids gegeven. Helaas komt onveilig vrijen, ondanks deze voorlichting, nog veel voor. Veel wordt gezegd ja maar hij of ziet er zo verzorgd uit, ja dat kan kloppen de Surinamer is zeer rein op zijn lichaam, helaas kan je aan een rein lichaam niet zien of deze ook besmet is met aids, dus voorzichtigheid is zeer belangrijk. Naast aids zijn er nog de diverse andere geslachtsziektes die men kan oplopen, ook hier geld weer aan de buitenkant kan je niet zien of iemand besmet is.
Players(loverboys)

Waar ook voor moet worden uitgekeken zijn de zogenaamde players, zeg maar loverboys, deze players zijn in tegenstelling tot de loverboys in de meeste gevallen er niet op uit om iemand in de prostitutie te krijgen, maar om te scoren(geslachtsgemeenschap) of een ticket naar Nederland te krijgen.

Het geven van je adres en telefoonnummer doe je niet zo maar, de nodige voorzichtigheid is geboden, de Surinaamse man kan vasthoudend zijn zeker tegen over dames, wees duidelijk dat je daar niet van gediend bent en ga nooit zo maar met onbekende mee.

Translate »
Suriname Ara

Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring. Voor meer informatie kunt u onze privacy verklaring lezen.