Suriname info

Verzekering Suriname

Verzekeren

Verzekeren Suriname, bij uw verzekeringsagent kunt u informeren welke lopende verzekering / polissen ook een dekking in Suriname hebben. Polissen die in Nederland worden beëindigd kunnen  in Suriname opnieuw worden afgesloten..

Zorgverzekering

Bij emigratie wordt de zorgverzekering beëindig, in  het verdrag dat Nederland met Suriname heeft afgesloten wordt hier niet in voorzien. In Suriname zal een nieuwe zorgverzekering moeten worden afgesloten. Sinds een aantal jaren kent Suriname een verplichte verzekering die prijstechnisch interressant is echter komt u hiervoor het eerste jaar niet in aanmerking. Gezien de huidige economische crisis en het daarmee gepaarde wanbeleid kan een (r) emigrant zich pas laten inschrijven voor een zorgverzekering als hij ingezetene is van de Republiek Suriname. Tot die tijd zal men of een particuliere verzekering bij de maatschappijen moeten afsluiten of bijvoorbeeld een expat verzekering zoals die van Ooms in Nederland. Voor de particulieren verzekering in Suriname moet de jaar premie, plus minus 2400 euro voor twee personen,  vooruit worden voldaan. Bij een expat verzekering kunt u de premie per maand betalen afhankelijk van de leeftijd kost dit ongeveer 150 tot 200 euro per persoon.

Er bestaat ook een mogelijkheid om een particuliere ziektekosten verzekering in Nederland af te sluiten, de kosten hiervoor zijn hoog. Voor meer informatie kunt verwijzen wij naar uw verzekeringsagent.

Zorgverzekering Suriname

  • Particulier(1e, 2e en 3e klas mogelijk, kosten zijn hoog, premie  is leeftijd gebonden. Voordeel van een verzekering op basis van 1e klas is, dat een behandeling vlotter en beter verloopt.
  • Staatsziekenfonds

TIP:

Zorg voor een reisverzekering om eventuele problemen bij ziektekosten gedurende de eerste maanden te vermijden(let op de dekkingsgraad).

Begrafenispolis

Een begrafenispolis in Nederland kan worden aangehouden, met een aantal zaken moet u rekening houden;

Wil ik of wij als een van ons in Suriname komt te overlijden in Suriname begraven of gecremeerd worden. Wordt er voor gekozen om in Suriname te worden begraven / gecremeerd dan moeten de kosten door uw polis worden gedekt.

Wilt u niet in Suriname worden begraven of gecremeerd maar in Nederland dan moet u  er rekening mee houden dat u, om de kosten te dekken, zich moet bij verzekeren. Voor meer informatie raadpleeg een verzekeringsadviseur.2 gedachtes aan “Verzekering Suriname

  1. tenge

    mijne heren,

    ik heb een vraag t a v overlijden in suriname ik ben getrouwd met een surinaamse vrouw en ga na mijn pensioen of eerder bij haar in suriname wonen,ik ben verzekerd bij monuta hier in Nederland als ik kom te overlijden in suriname wil ik in suriname begraven worden,kan dit ook via monuta??? of moet ik een andere polis in suriname aanvragen ??? en wat zijn de kosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Suriname info

Suriname info