Suriname info

Verkeersregels Suriname

verkeer-suriname

Verkeersregels Suriname, het verkeer in Suriname is een hoofdstuk apart, in tegenstelling tot Nederland rijdt men links een overblijfsel van de Engelse overheersing. Bij het oversteken van een straat zal je hier op moeten letten anders loop je zo onder een auto.

De maximum snelheid binnen de stad is 40 km per uur en buiten de stad 80 km per uur, helaas nagenoeg niemand houdt zicht aan deze regel. Hoge snelheden en rijden met drank is in Suriname,ondanks dat dit wettelijk verboden is, aan de orde van de dag  Het gevolg is dat het aantal verkeersdoden rond de 100 per jaar schommelt, wat op een bevolking van plus minus 500.000 behoorlijk hoog is.

Wegen in Suriname

De wegen in Suriname zijn in de stad en daarbuiten in een hoop gevallen van slechte kwaliteit en smaller dan die in Nederland. De overheid is druk bezig om alle wegen in goede conditie te krijgen maar dit zal nog menig jaar gaan duren. Zandwegen kom je in en buiten de stad  veel tegen.

Veel stagiaires maken gebruik van de fiets, de fietsende bakra’s(Hollanders) voelen zich niet altijd veilig in het verkeer, fietspaden ontbreken en de Surinaamse automobilist heeft altijd haast, dus voorzichtigheid is geboden.

Auto huren

Wil je zelf een auto gaan huren dan dien je naast je geldig Nederlands rijbewijs in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs dat bij de ANWB in Nederland is te verkrijgen. Het huren van een auto in Suriname is prijzig en er wordt een hoge borg gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Suriname info

Suriname info