Info Suriname Menu

Verkeer Suriname

Verkeer in SurinameHet verkeer in Suriname is een hoofdstuk apart, er wordt links gereden dit is nog een overblijfsel van de Engelse overheersing. Bij het oversteken van een straat zal je hier aan moeten denken anders is het onder een auto lopen snel gebeurd.

De maximum snelheid binnen de stad is 40 km per uur en buiten de stad 80 km per uur een snelheid waar nagenoeg niemand zich aan houdt. Hoge snelheden en rijden met drank is in Suriname,ondanks dat dit wettelijk verboden is, aan de orde van de dag  Het gevolg is dat het aantal verkeersdoden rond de 100 per jaar schommelt, wat op een bevolking van plus minus 500.000 behoorlijk hoog is.

Wegen in Suriname

De wegen in Suriname zijn zowel binnen de stad als daarbuiten in een hoop gevallen van slechte kwaliteit en smaller dan die in Nederland. De overheid is druk bezig om alle wegen in goede conditie te krijgen, maar dit zal nog een behoorlijke tijd gaan duren. zandwegen kom je binnen en buiten de stad  veel tegen.

Veel stagiaires maken gebruik van de fiets, de fietsende bakra’s(Hollanders) voelen zich niet altijd veilig in het verkeer, fietspaden ontbreken en de Surinaamse automobilist heeft altijd haast, dus voorzichtigheid is geboden.

Auto huren

Wil je zelf een auto gaan huren dan dien je naast je geldig Nederlands rijbewijs in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs dat bij de ANWB in Nederland is te verkrijgen. Het huren van een auto in Suriname is prijzig en er wordt een hoge borg gevraagd.