Suriname info

Verblijfsvergunning

Verblijfsvergunning Suriname
Vreemdelingenzaken

Voor het aanvragen van een tijdelijke verblijfsvergunning moet u in het bezit zijn van een MKV(machtiging kort verblijf), welke u voor uw vertrek naar Suriname bij het Surinaams consulaat in Nederland moet aanvragen; Aanvraag MKV

Bij de afdeling vreemdelingenzaken aan de Mr. J. Lachmonstraat, moet u ter plaatse of per mail (info.vreemdelingenzaken@juspol.gov.sr met als onderwerp Afspraak) een afspraak maken voor het inleveren van de benodigde documenten. Deze afspraak kunt u beter persoonlijk doen omdat mail vaak niet beantwoordt wordt. Bij de vreemdelingendienst krijgt u een aantal documenten waaronder een verzoekschrift gericht aan de minister, een formulier voor toelating en een lijst met de documenten die u moet inleveren.

Let op zorg ervoor dat u netjes gekleed gaat al te blote jurkjes, shirts, korte broek en teen slippers worden niet geaccepteerd u wordt zonder pardon terug gestuurd.

Voorafgaande aan u afspraak moet u, het verschuldigde bedrag 200 US dollar of de op dat moment geldende tegenwaarde in SRD, betalen. Het betalingsbewijs voegt u bij de papieren die u moet inleveren.

Tijdens uw afspraak levert u de door u ingevulde en te verstrekken originele documenten en kopieën in(zorg dat u deze bij u heeft). Zijn alle stukken in orde dan worden uw documenten in gescand en zal uw aanvraag in behandeling worden genomen. U wordt in het bezit gesteld van een papieren strookje voorzien van een nummer, bewaar het strookje goed en neem dit en uw paspoort altijd mee als u naar vreemdelingenzaken gaat.Wanneer u vergunning wordt verstrekt zult u worden gebeld om deze op te halen.

Voor de duidelijkheid de tijd dat u een afspraak heeft is niet de tijd dat u wordt geholpen maar geacht wordt aanwezig te zijn, kijk niet raar op als u de hele dag bij de vreemdelingendienst moet wachten.

Normaal gesproken duurt een aanvraag voor een tijdelijke verblijfsvergunning ongeveer 2 maanden, door de huidige ontwikkelingen kan dit ook 5 maanden of langer zijn.

CBB

De volgende stap is het centraal bureau burgerlijke stand(CBB), dat eveneens gevestigd is aan de Mr. J. Lachmonstraat. Bij het CBB moet u zich inschrijven in het bevolkingsregister,

 • Neem voor de zekerheid al uw papieren originele en kopieën maar weer mee want langs elkaar heen werken is in Suriname een ruim begrip.
 • Laat op het originele en de kopie van uw uitschrijving een stempel van uw inschrijving in Suriname plaatsen(bij inschrijving bij het wijkkantoor kan hierom worden gevraagd).
Wijkkantoor

De laatste stap is inschrijven bij het kantoor van de burgerlijke stand in de wijk waarin uw woont. Neem bij deze inschrijving ook uw uitschrijving van de gemeente in Nederland mee, men kan hier weer om vragen.

3 gedachtes aan “Verblijfsvergunning

 1. LAS

  I have a friend moving to Suriname who wants to bring their pet dog.
  It is hard to find information on how to do this. Any help you can give me (b.v.b. forms, requirements, etc.) will be much appreciated.

 2. henna Binderhagel

  middag wat moet ik doen als ik geremigreed ben en mijn verblijfsvergunning vervallen is?
  daarnaast heb ik ook naturalisatie aangevraagd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Suriname info

Suriname info