Info Suriname Menu

Vaccinaties Suriname

Inentingen Suriname

Voordat u naar  Suriname gaat is het verstandig om u te laten inenten tegen een aantal ziektes die in de tropen voorkomen namelijk:

  • Gele koorts (Vaccinatie verplicht in Suriname)
  • Difterie, tetanus, polio
  • Hepatitis A
GGD / Travelclinic

Bij de De GGD kunt  u informeren naar de benodigde inentingen. Bepaalde inentingen moeten plus minus twee maanden van te voren worden gehaald. Op de site van de travelclinic kunt u lezen welke vaccinaties worden aanbevolen: Travel clinicMalaria

Malaria komt hoofdzakelijk voor in de drie zuidelijke districten van Suriname, Paramaribo, de kustgebieden zijn geen risicogebieden. Begeeft u zich buiten deze gebieden zorg er dan voor dat u malaria pillen bij u heeft, koop deze niet in Nederland malaria pillen zijn in Suriname ruimschoots voorhanden en goedkoper.

Als u malaria pillen meeneemt informeer dan goed of deze geen problemen kunnen geven met eventueel andere medicijnen die u gebruikt. Bekend is dat de medicijnen van reuma patiënten in combinatie met malaria pillen problemen kunnen veroorzaken, laat u door de GGD of huisarts hier goed over informeren.
Dengue Chikungunya muskiet

De Dengue en Chikungunya muskiet komen voor  in Suriname, u kunt hiervoor geen voorzorgsmaatregelen nemen. Bij overlast wordt er door de Surinaamse overheid gewaarschuwd.

Wanneer u door een Dengue of Chikungunya muskiet wordt geprikt dan zult u dit niet gelijk merken, vervolgens krijgt u klachten die lijken op een griep, neem NOOIT aspirine in maar paracetamol. Neem voor de zekerheid gelijk contact op met een arts.