Suriname info

Trein Suriname


Collumn

De toekomst van onze trein;

Waarom ben je te laat op je werk”, nou ik ga je zeggen wij hadden bij Lelydorp een wisselstoring en Suri-rail kon het probleem niet op tijd op lossen, we moesten overstappen op de PL bussen sang.

Ja de problemen waar Tata mee geconfronteerd wordt gaan wij,  als de plannen allemaal doorgaan, ook in Suriname krijgen je moet maar zo denken elk voordeel heeft een nadeel (ja toch).  De trein naar Suriname brengen is geen slecht idee, want laten wij eerlijk zijn overal in de wereld waar de trein ging rijden werden gebieden ontsloten en kwam automatisch ook welvaart.

Alleen het traject hoe dan, Onverwacht naar Poelepandje is dit nu het traject waarmee je een gebied ontsluit en welvaart gaat brengen. Oke Onverwacht is een tussenstation want de trein moet naar Zanderij. Maar dan nog Zanderij is niet een internationale luchthaven waar miljoenen reizigers landen en zich vervolgens verplaatsen naar Paramaribo. Waarom wordt er gekozen om in eerste instantie dit traject aan te leggen. Was bijvoorbeeld een spoorlijn naar het rijstdistrict Nickerie niet logischer, het is maar een vraag.  Gaat het hier om prestige, is er diep en goed overwogen over nagedacht of is het een lekker maker voor de aankomende verkiezingen, wie het weet mag het zeggen.

De toekomst zal uitwijzen of de trein er gaat komen en wij binnenkort op het centraal station van Paramaribo zullen gaan horen. “Wegens een storing rijden er geen treinen op het traject Paramaribo – Groningen”.

Tan bun WIMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Suriname info

Suriname info