Info Suriname Menu

Toeristenkaart Suriname

Toeristenkaart Suriname

Om op vakantie naar Suriname  te gaan heeft u niet langer een visum nodig maar een toeristenkaart, die 90 dagen geldig is. Deze kaart kunt u voor vertrek op Schiphol in vertrekhal  3  aan de voorzijde van de B-kern, in de corridor tussen ingang B en C.kopen, kosten € 30. Kunt u geen toeristenkaart op Schiphol kopen dan kunt deze ook na aankomst in Suriname op het vliegveld kopen. De toeristenkaart kan ook bij het Surinaams Consulaat in Amsterdam worden gekocht.

Als u toeristenkaart aanschaft dan  moet u een aantal documenten overleggen:

  • Een paspoort dat  bij aankomst in Suriname nog minstens zes maanden geldig is.
  • Een retourticket
  • Een ticket waarmee u bewijst dat u Suriname ook weer gaat verlaten.
  • Voor kinderen die in het paspoort staan bijgeschreven moet een aparte kaart worden gekocht. Ticket en extra documenten welke het gezag over het minderjarig kind aantonen moeten kunnen worden overlegd.

Een toeristenkaart mag ook voor iemand anders worden gekocht(bijvoorbeeld voor een mede reisgenoot). In dat geval moet u wel over het paspoort en ticket van die persoon beschikken.

Geldigheid toeristenkaart

  • Een toeristenkaart voor Suriname is maar één keer geldig. Dat wil zeggen dat u er maar één keer het land mee in mag. Bij binnenkomst in Suriname krijgt u op vertoon van de kaart een stempel in u paspoort waarmee u 30 dagen in het land mag blijven. Met een toeristenkaart mag u in totaal 90 dagen blijven, duurt de vakantie langer dan 30 dagen, dan moet u voor een nieuwe stempel naar de Vreemdelingendienst aan de J. Lachmonstraat in Paramaribo .

Wil u tijdens uw vakantie een bezoek aan een van de omliggende landen of eilanden brengen dan is het aan te raden om op vakantie naar Suriname te gaan met een  TM visum meerdere binnenkomsten(Toeristen visum). Dit visum kan worden aangevraagd bij het Surinaams Consulaat in Amsterdam.