Suriname info

Toeristenkaart Suriname

Toeristenkaart Suriname

Toeristenkaart Suriname, om op vakantie naar Suriname  te gaan heb je niet langer een visum nodig maar een toeristenkaart, die 90 dagen geldig is. De kaart kan voor vertrek op Schiphol in vertrekhal  3  a/d voorzijde van de B-kern, in de corridor tussen ingang B en C.worden gekocht, kosten €20. Kunt u om wat voor reden dan ook geen toeristenkaart op Schiphol kopen dan kunt dit altijd nog bij aankomst in Suriname doen. Het is ook nog steeds mogelijk om de kaart bij het Surinaams Consulaat in Amsterdam te kopen. Om een toeristenkaart te kopen moet je een paar documenten tonen:

  • Een geldig paspoort dat  bij aankomst in Suriname nog minstens zes maanden geldig is.
  • Een retourticket
  • Een ticket waarmee u bewijst dat u Suriname ook weer gaat verlaten.
  • Voor kinderen die in het paspoort staan bijgeschreven moet een apparte kaart worden gekocht. Ticket en extra documenten welke het gezag over het minderjarig kind aantonen moeten kunnen worden overlegd.

Een toeristenkaart mag ook voor iemand anders worden gekocht(bijvoorbeeld voor een mede reisgenoot). In dat geval moet u wel over het paspoort en ticket van die persoon beschikken. Geldigheid toeristenkaart

  • Een toeristenkaart voor Suriname is maar één keer geldig. Dat wil zeggen dat u er maar één keer het land mee in mag. Bij binnenkomst in Suriname krijgt u op vertoon van de kaart een stempel in u paspoort waarmee u 30 dagen in het land mag blijven. Met een toeristenkaart mag u 90 dagen blijven, duurt de vakantie langer dan 30 dagen, dan moet u voor een nieuwe stempel naar de Vreemdelingendienst aan de J. Lachmonstraat in Paramaribo .

Wil u tijdens uw vakantie een bezoek aan een van de omliggende landen of eilanden brengen dan is het aan te raden om op vakantie naar Suriname te gaan met een  TM visum meerdere binnenkomsten(Toeristen visum). Dit visum kan bij het Surinaams Consulaat in Amsterdam worden aangevraagd(zie visum voor meer informatie).

FAQ toeristenkaart Suriname

Suriname info

Suriname info