Suriname info

Surinaamse origine

Surinaamse-origine

Aanvraag toelating (Surinaamse origine), vreemdelingen van Surinaamse origine; dit zijn personen die een andere nationaliteit bezitten, maar in Suriname zijn geboren.

Benodigde documenten
Werknemers
Ondernemers die vergunningplichtig zijn
Ondernemers die niet vergunningplichtig zijn
Afhankelijke gezinsleden(scholieren of studenten, echtgenoten, concubines en minderjarige)
Tevens dient de garant steller de volgende bescheiden te overleggen
Andere inkomsten

Indienen van uw aanvraag is mogelijk van maandag tot en met donderdag van 0.800 uur – 13.30 uur. Op de vrijdag kunt u informeren naar de status van uw aanvraag, alle personen voor wie de aanvraag geldt dienen in persoon en in bezit van hun paspoort te verschijnen.

Bron: Ministerie van Justitie en Politie, hoofdafdeling vreemdelingen zaken.


Zoals u ziet zijn het aardig wat documenten die u moet meenemen, zorg er voor dat u deze documenten bij u heeft, u doet er verstandig aan om de originele documenten een aantal malen te kopiëren. Beschikt u niet over de juiste documenten dan zal uw verblijfsvergunning niet in behandeling worden genomen. Wij kunnen u er niet genoeg op attenderen dat u in het bezit moet zijn van de juiste documenten en recente pasfoto’s.

Klantgericht handelen is bij de vreemdelingendienst geen prioriteit. Voorkom overbodig heen en weer geloop en denk ook niet het is Suriname dus het zal wel allemaal zo’n vaart niet lopen, niets is minder waar. De Surinaamse vreemdelingendienst doet niet onder voor de Nederlandse IND, men kan het u knap lastig maken.

2 gedachtes aan “Surinaamse origine

 1. Freek

  In een tal documenten wordt gewag gemaakt van ‘Jaaropgave met Stempel’ Wat voor stempel en waar te halen.
  Evenzo de fameuze plakzegel. Waar te halen????

  Mijn vrouw en ik hebben beide een PSA status, dus m.i. kunnen wij ons vrij vestigen in Su, althans zo lijkt thet.
  Als je PSA hebt wordt het dan eenvoudiger??

  1. WIMA Production Bericht auteur

   PSA houdt niet in dat het eenvoudiger wordt, wij adviseren u om de PSA wet rustig door te lezen. Een plakzegel wordt gekocht in Suriname, verkrijgbaar bij iedere boekenwinkel en vaak ook bij de lokale toko. Alle openbare akten zoals de geboorteakte en andere officiële documenten dienen voorzien te zijn van een “apostille” (internationale legalisatie). Een apostille kan niet door de gemeente worden geplaatst, u kunt hiervoor terecht bij de Rechtbank in uw woonplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Suriname info

Suriname info