Suriname info

Pinnen Suriname

Pinnen Suriname

Internetbankieren

Met internetbankieren kan er geld worden overgemaakt naar een door u in Suriname geopende bankrekening.

Om risico’s te vermijden adviseren wij u in Nederland een extra bankrekening  te openen, Deze rekening zou u bijvoorbeeld nodig kunnen hebben als uw internet bankieren om welke reden dan ook geblokkeerd word. Het deblokkeren van een rekening in het buitenland is nog niet zo eenvoudig.

Een andere handige tip is als u bijvoorbeeld in Nederland voor uw post een correspondentieadres gebruik  om het woonadres te zetten op het adres waar u in Suriname verblijft.

Pinnen Suriname

Door een recentelijke actie van justitie het sluiten van illegale cambio’s is dit moeilijker geworden. Bij bekende wisselkantoren zoals tegen over het Torarica hotel en aan de Annamoestraat kunnen geen Euro’s meer gepind worden. Aan de Mahonylaan en aan de Gomperdstraat kunt u nog wel Euro’s pinnen(kosten3%).

Ook bij diverse banken zoals bijvoorbeeld de Republiek bank kunnen er euro’s gepind worden de kosten zijn vrij hoog 7.50 euro per opname van 100 euro. Zodra er bekend is bij welke cambio’s euro’s gepind kunnen worden vermelden wij dit.

 

Bank in Suriname

In Paramaribo een aantal grote(niet Europese banken) waar u zaken mee kunt doen, u bepaalt welke bank het wordt. De RBTT, Hakrinbank en DSB zijn de grootste banken met filialen in Paramaribo, Nickerie en de districten. Deze banken beschikken eveneens over telebankieren. Indien u in Suriname een bankrekening opent dan is het aan te bevelen om een euro en SRD rekening te nemen. De euro rekening voor overmaken van geld uit Nederland en een SRD rekening om de vaste lasten in Suriname te betalen.

Om in aanmerking komen voor een krediet moet u drie maanden een rekening bij een bank hebben waar u geld op stort. Na deze drie maanden wordt een eventuele aanvraag voor een lening in behandeling genomen.

 

Suriname info

Suriname info