Suriname info

Persoonlijke verzorging in Suriname

De luchtvochtigheid in Suriname is hoog, door deze hoge vochtigheidsgraad is hygiëne heel belangrijk. Wondjes en insectenbeten, hoe klein ook verwaarloos deze niet , bij twijfel raadpleeg een dokter of reisleider.

Drinken

Om uitdroging te voorkomen moet u veel drinken, alcohol, koffie en cola ontrekken vocht aan het lichaam. Overdag is het aan te raden om veel water, thee met suiker(ijsthee) etc te drinken. Omdat het waterleidingnet in Suriname verouderd is wordt water drinken, koken, tandenpoetsen met water uit de kraan afgeraden. Om problemen te voorkomen kunt u gebotteld water kopen,  let op dat de dop van de fles verzegeld is.

Gezondheid

Indien u een gezondheidsprobleem heeft meldt dit aan diegene bij wie u verblijft, of bij een georganiseerde reis aan de reisleider.


Tip:

  • Als u medicijnen gebruikt vergeet deze dan niet,
  • Als u brildragend bent is het verstandig om een extra bril mee te nemen.
  • Als u een appartement of huis huurt laat dan alle tappunten tien minuten doorstromen, als er warm water is zo heet mogelijk.
  • Bij muskietenbeten, om infectie te voorkomen, niet krabben  Handig bij muskietenbeten is een A spivenin uitzuigpompje met dit apparaatje zuigt u het gif uit de beet en voorkomt u jeuk(verkijgbaar bij een aphoteek).
  • Wees voorzichtig met insekten sprays, ze zijn schadelijk voor de insekt maar ook voor uw gezondheid.
  • Was na een toiletgang altijd de handen, ook als u vlees gaat aanraken.
  • Om voetschimmel te voorkomen is het aan te raden om bij het baden slippers te gebruiken. Na het douchen de slippers niet gebruiken om het huis in te lopen, gebruik hiervoor een extra paar droge slippers(slippers zijn in Suriname overal te koop).
  • In huis voeding zoveel mogelijk in de ijskast opbergen.
  • Laat geen voedingsresten liggen, zo voorkomt u ongenode gasten(kakkerlakken, slangen etc.).
  • Het drinken van ijskoude drankjes is lekker maar kan ook diaree veroorzaken, pas hier mee op.

Een groep artsen stelt haar diensten na de gebruikelijke openingstijden ter beschikking, belangrijke telefoonnummers vindt u terug onder “suri info algemeen en Suri info vakantie”.

Straathonden

In Suriname lopen veel straathonden,, hoe vertederend deze beestjes ook kunnen zijn, haal ze niet aan. De honden zijn niet ingeënt en kunnen allerlei ziektes bij zich hebben.

Eten

Er zijn veel kraampjes waar eten wordt verkocht, koop geen eten wat in een magnetron wordt opgewarmd. Het is ook af te raden om eten te kopen die in niet gekoelde vitrines ligt.

Veilig vrijen

Mocht u zich op het liefdespad begeven zorg er dan voor dat u het veilig doet, AIDS is een problematiek die men in Suriname ook kent. En u weet voorkomen is beter dan genezen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Suriname info

Suriname info