Info Suriname Menu

MKV / Visum Stage

Visum Suriname
Als je langer dan 90 in Suriname stage wilt lopen dan heb je een MKV en een KV visum nodig. Het visum en de MKV kan je bij het Surinaams consulaat in Amsterdam aanvragen, het aanvraagformulier kan je downloaden. Vervolgens kan je het formulier en de benodigde documenten opsturen of persoonlijk inleveren bij het consulaat .

Surinaams consulaat
De Cuserstraat 11
1081 CK Amsterdam
T: 020-6421137

Een MKV moet je minimaal 3 maanden voor vertrek naar Suriname aanvragen, het visum kan eventueel later. Als je de formulieren voor een KV visum hebt ingevuld dan moet je het visum binnen 10 dagen ophalen, doe je dit niet dan zal je het opnieuw moeten aanvragen. Bij het ophalen van de MKV en het KV visum moet je een geldig paspoort, pasfoto(kleur) en ingevuld aanvraagformulier mee nemen.

Surinaams consulaat
Cuserstraat 11
1081 CK Amsterdam

Het consulaat is op werkdagen geopend van 0.900 uur tot 14.00 uur.
STAGE/VRIJWILLIGERSWERK E.D.

Blijf je niet langer dan 90 dagen in Suriname dan hoef je alleen een visum aan te vragen. Je kan natuurlijk ook zeggen dat je op vakantie naar Suriname gaat, dan kan je een toeristenkaart aanvragen. Ga je toch voor het visum dan  moet je bij je aanvraag het volgende  in dienen

  • een bevestigde retour ticket
  • een officiële brief van de opleiding/organisatie in Nederland en/of in Suriname waarin het doel, de periode v/d stage, het vrijwilligerswerk, e.d. duidelijk is aangegeven.

Het TM visum dat je bij de MKV aanvraag kan alleen gebruikt worden om Suriname in te komen, wil je tussendoor het land verlaten(trip naar omliggende landen of eilanden) dan heb je een TM visum nodig. Voor meer informatie kan je hier kijken: TM visum. Welke documenten je nodig hebt voor het aanvragen voor een MKV en het TM visum kan je hier lezen en eventueel uitprinten.

Link :

Doucumenten Visum, MKV etc.

Aanvraag Visum(online invullen)

Zoals je ziet aardig wat te doen, zorg dat alles in orde is anders blijf je aan de gang.