Suriname info

Informatie beheer groep

Vóór je vertrek en bij terugkeer moeten verschillende zaken worden geregeld bij DUO voorheen de Informatie beheer groep.

  • Machtiging ander persoon
  • OV-kaart vergoeding
  • Wijziging woonadres
  • Uitwonende beurs

 

Internet: DUO

Machtiging

Omdat enkele zaken moeten worden geregeld met DUO, is het handig een 2de persoon te machtigen. Deze kan handtekeningen plaatsen en reageren op post van DUO. Zo voorkom je dat je moeilijk moet gaan doen met handtekeningen en brieven moet faxen, tijdens je verblijf buiten Nederland.

OV-kaart vergoeding

Als je voor enkele maanden in Suriname verblijft, is het handig een OV-kaart vergoeding aan te vragen. Je vult een ‘OV-vergoeding buitenland’ formulier in met je gegevens, reisduur en een stempel van de school. Je OV-kaart moet jij (of iemand anders) inleveren vóór, of binnen 5 dagen na vertrek (inlever bewijs vragen!). Op het formulier heb je aangegeven wanneer je terugkomst is. Als je aangegeven hebt, dat je dan je OV-kaart weer wilt gebruiken, ligt hij klaar op het postkantoor. De vergoeding bedraagt ± €70,- per maand.

Uitwonende beurs

Woon je nog bij je ouders, dan kan je uitwonende beurs voor de periode dat je in Suriname stage gaat lopen aanvragen, DUO kan je hier verder over informeren.

Gemeente

Voor DUO wijzigt het woonadres. DUO gaf aan te informeren bij de gemeente in Nederland, over uitschrijving en inschrijving bij die gemeente. Bij navraag blijkt dat je je niet uit- of in- hoeft te schrijven. Pas na 9 maanden ben je geen inwoner meer in de gemeente waar je staat ingeschreven. Stage is hetzelfde voor een gemeente als vakantie, stages vallen veelal binnen de 9 maanden. Dit is landelijke afgesproken, het is echter toch verstandig navraag te doen bij je eigen gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Suriname info

Suriname info