Suriname info

Inentingen Suriname

Inentingen Suriname

Inentingen Suriname, voordat u naar  Suriname gaat is het verstandig om u te laten inenten tegen een aantal ziekten die in de tropen voorkomen namelijk:

 • Gele koorts (Gele koorts vaccinatie verplicht als u komt uit een hoogrisicoland voor gele koorts.)
 • Difterie, tetanus, polio
 • Hepatitis A
GGD / Travelclinic

Bij de De GGD kunt  u informeren naar de benodigde inentingen. Bepaalde inentingen moeten plus minus twee maanden van te voren worden gehaald. Op de site van de travelclinic kunt u lezen welke vaccinaties worden aanbevolen: Travel clinic

Malaria

Malaria komt hoofdzakelijk voor in de drie zuidelijke districten van Suriname, Paramaribo, de kustgebieden zijn geen risicogebieden. Begeeft u zich buiten deze gebieden zorg er dan voor dat u malaria pillen bij u heeft, koop deze niet in Nederland malaria pillen zijn in Suriname ruimschoots voorhanden en goedkoper.

Als u malaria pillen meeneemt informeer dan goed of deze geen problemen kunnen geven met eventueel andere medicijnen die u gebruikt. Bekend is dat de medicijnen van reuma patiënten in combinatie met malaria pillen problemen kunnen veroorzaken, laat u door de GGD of huisarts hier goed over informeren.

Denque

De Dengue muskiet komt in Suriname voor, u kunt hiervoor geen voorzorgsmaatregelen nemen. Bij overlast wordt er door de Surinaamse overheid gewaarschuwd.

Wanneer u door een Denque muskiet wordt geprikt dan zult u dit niet gelijk merken. Vervolgens krijgt u klachten die lijken op een griep, neem NOOIT aspirine maar paracetamol. Neem voor de zekerheid gelijk contact op met een arts.


2 gedachtes aan “Inentingen Suriname

 1. monica

  Hallo,

  Ik had een vraag betreffende de vaccinaties in Suriname?
  Ik dacht dat gele koorst niet verplicht was.
  is dat nieuw?
  mvg,
  monica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Suriname info

Suriname info