Suriname info

Het is jammer

Suriname het is jammer

Wat is jammer, nou dat gelul tussen de Nederlandse en Surinaamse overheid. Onze Pres zijne doorluchtigheid Desi Delano Bouterse heeft nu weer in al zijn (wijsheid) besloten om niet akkoord te gaan met de benoeming van de nieuwe Nederlandse ambassadeur Anne van Leeuwen. In al zijn (wijsheid) oké maar wat is het nut om de benoeming van een ambassadeur tegen te houden en zeker een ambassadeur van een land dat historisch met ons land verbonden is. Kort en simpel gezegd dat heeft geen enkel nut. Of het moet zijn dat Desi aan het handje vol aanhangers, die hij nog heeft, wil laten zien kijk eens wat ik doe. Ik zeg gewoon tegen de oude kolonisator dat ik niet wil dat er een nieuwe ambassadeur komt. Stel je voor die ambassadeur zit dan veel te dicht bij mij en ziet weer van alles, straks komt mijn export van kousenband en Boulanger naar Tatta ook nog in gevaar en die doekoe wil in niet missen hoor.

Kousenband en Boulanger man je lult hoe bedoel je, oh wisten je dat nog niet. Naast allerlei andere lucratieve handelswaar is onze Pres Desi sinds jaar en dag ook de grootste Surinaamse exporteur van groente en fruit aan Tatta. Bij de Vomar en in de diverse toko’s kan je zijn waren kopen, je weet toch monney talks bulshit walks en dat gaat zeker op voor Desi. Desi zegt in Ocer dat alles de schuld is van Tatta maar in de pauze checkt hij zijn mail of de containers met kousenband op tijd in Tatta zijn gearriveerd. Desi doet toch alles in het teken van het Surinaamse volk. Zo is Desi in 1974 vanuit Nederland naar Suriname teruggekeerd omdat hij wilde meewerken aan de onafhankelijkheid van Suriname. Tenminste als je Desi moet geloven maar helaas ook dit is niet de waarheid.

Een onafhankelijk Suriname betekende ook dat het Nederlandse leger Suriname zou gaan verlaten er moest dus een Surinaams nationaal leger komen. Maar hoe bouw je zo snel een nationaal leger, dat moet toch niet zo moeilijk zijn wij vragen gewoon aan de Surinamers die in Nederlandse dienst zijn of zij willen overstappen naar dat leger. Helaas die vlieger ging niet op, na een oproep onder alle krijgsmacht onderdelen in Tatta bleef er een handje vol liefhebbers over en dat was niet genoeg om een nationaal leger mee op te bouwen. Pas toen de Nederlandse regering besloot dat militairen met behoud van soldij, AOW en pensioen opbouw naar het Surinaamse leger konden over stappen, pas toen melde men zich aan met onder hen ook onze Desi. Zo zie je maar weer dat niet alles is zoals het lijkt te zijn, Desi kwam niet naar Suriname uit patriottische overwegingen maar zuiver omdat hij er financieel beter van werd hoe was het ook alweer monney talks bulshit walks.

Desi was een goede sportinstructeur maar van politiek had en heeft hij helaas geen kaas gegeten. Geen kaas gegeten, nee totaal niet anders kan je niet verklaren dat hij er ook dit keer er weer niks van bakt. Het gezegde drie keer is scheepsrecht gaat helaas niet op voor onze Desi en draait ook dit keer zijn presidentschap uit op een fiasco. Maar waarom wordt onze pres dan niet gesteund vanuit het buitenland. Op het moment dat een investeerder geld in een land pompt moet hij er zeker van zijn dat er winst zal worden gemaakt. Een politiek en economisch stabiel klimaat is hierbij zeer belangrijk, wordt aan deze voorwaarden niet voldaan dan zullen investeerders terughoudend zijn. Nu Desi geen nieuwe Nederlandse ambassadeur toelaat zal dit niet bijdragen aan een stuk vertrouwen in de wereld, vertrouwen dat wij Suriname op dit moment zo hard nodig hebben.

Waarom doet Pres dit is hij boos dat er een strafeis van 20 jaar tegen hem is gedaan, wil hij hiermee zeggend dat Tatta dit gedaan heeft. Of is dit weer een losse flodder en trekt baas, als hij hoort dat zijn kousenband en boulanger niet meer kunnen worden verscheept naar Tatta, zijn keutel weer in. De tijd zal het leren ook de vertrekkende ambassadeur Noorman heeft bij zijn aanstelling de nodige problemen ondervonden maar niet veel later zat deze toch op zijn post aan de Roosenveld kade in Paramaribo. En in tegenstelling tot dat er wordt gesuggereerd zijn er tot de dag van vandaag gewoon politieke contacten tussen de Surinaamse en Nederlandse overheid. Je weet toch monney talks bulshit walks.

Tan bun WIMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Suriname info

Suriname info