Suriname info

Het circus

Het circus is weer in Suriname

Jawel het verkiezingscircus gaat de komende maanden weer langs steden en dorpen om ons allemaal weer te overtuigen hoe goed ze allemaal zijn en komen de politici ons ook dit keer weer vragen of wij op hun willen stemmen. Ze gaan ons weer van alles beloven er er zal weer voldoende eten en drinken zijn. Als je bij de juiste lang gaat krijg je misschien ook nog doekoe. Gek is nog niet gek genoeg alles is toegestaan om de kiezer maar te overtuigen dat zij de beste zijn. Is Suriname hiermee anders dan de rest van de wereld? Nee kijk maar naar Amerika of zelfs Tata waar ook alles uit de kast wordt gehaald om stemmen te winnen. Tegenwoordig kiezen wij niet zo zeer meer een politiek beleid maar is het meer stemmen op personen geworden.
Jawel stemmen op personen, kandidaten worden stuk voor stuk allemaal de hemel ingeprezen en de een is nog beter dan de ander. Of dit in werkelijk ook zo is dat is niet belangrijk als de kandidaat maar goed overkomt. De politiek wordt vaak naar de achtergrond geschoven, elkaar aanvallen en beschimpen is toch veel leuker dan luisteren naar het politieke plan voor de komende 5 jaar, man dat is saai. Er zullen weer massa meetings worden gehouden waar je, of je nu wel of niet lid van die partij bent, heerlijk kan gaan eten en sopie drinken. Want dat zijn ook verkiezingen in Suriname, waar is dat feestje hier is dat feestje.

Op de feestjes na zijn verkiezingen eigenlijk saai maar het is ook weer goed en een democratisch recht van het volk om de zittende regering zeg maar een rapport cijfer te geven. Wordt het een onvoldoende dan wordt de regering naar huis gestuurd om hun huiswerk te maken en mogen zij het over vijf jaar weer proberen. Wordt het een voldoende dan zal de regering de komende vijf jaren verder hun plannen mogen gaan uitwerken. Maar hoe je het ook draait of keert om de vijf jaar komt het verkiezingscircus naar Suriname en is er feest in het land.

Tan bun WIMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Suriname info

Suriname info